nlc.hu
Szabadidő

Őszi Mátra

A Mátra ősszel is csodálatos! – fotók

Mit szeretünk a Mátrában? Az érintetlen természetet és a madárcsicsergést mindenképpen.

Most nagyobb szükségünk van a természet közelségére, mint valaha, olyan stresszes az élet. Budapesttől nem is kell messze menni, hogy csodavilágba érkezzünk, és újra tudjunk mélyeket lélegezni, hogy kisimuljon az idegrendszerünk. A Mátra az a hely, ahol mindig tárt karokkal fogad a természet, magához ölel a csend és nyugalom. Bár népszerű célpont a Mátra a kirándulók körében, a nagy terület miatt mindig találhatunk olyan helyeket, ahol nem kell más emberekkel osztozni a méltósággal magasodó fák társaságán.

Menj a Mátrába kirándulni!

A Mátra legnépszerűbb pontja: a Galyatető 1952-ben (Kép: Fortepan/Fortepan)

Tökéletes helyszín, ha gyakorolni akarjuk a távolságtartást, és a maszkot sem kell magunkra erőszakolni a kanyargós erdei ösvényeken. Az őszi, hűvösebb, ám napsütötte hétvégéken ezért a legjobb program, ha felkerekedünk a családdal és bejárjuk a Mátra zegét-zugát, felkeresünk kis falvakat, és lelassulunk, amennyire tudunk. Ha igazán jól választunk úti célt, akkor még térerő sem lesz a környékünkön, úgyhogy a telefon zavaró pittyegésétől is megmenekülünk, és ha bárki számon akarná kérni rajtunk, hogy miért nem válaszoltunk a Messengeren, akkor széttárhatjuk a karunkat, hogy „a Mátra már csak ilyen”. Szakadj ki a napi stresszből, töltődj fel, és borozz egy jót az őszi Mátrában!

Erdőfürdő a Mátrában

A spirituálisabb kirándulók akár erdőfürdőt is vehetnek a Mátrában. Az erdőfürdő – eredeti nevén: sinrin-joku – a ’80-as években indult Japánból, és egy lassú sétát jelent a természetben, miközben befelé figyelünk, önmagunkra fókuszálunk, érzékszerveinket tudatosan működtetjük az erdővel, a fákkal való kapcsolódás során.

Nézd meg a galériában az őszi Mátra csodás képeit!

Irány a Mátra!
Megnézem
Összes kép (11)

Még több kirándulás!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top