Szabadidő

Időjárás: igazi kirándulóidő lesz egyes tájakon pénteken

Akár 22 fokig is melegszik a hőmérséklet.
Időjárás: igazi kirándulóidő lesz egy egyes tájakon pénteken

A nemzeti ünnepünk reggele többfelé párásan, ködösen indul az ország északi felén, ezen a részen napközben sem várható majd tartós napsütés – írja időjárás-előrejelzésében az Időkép.

Délebbre feltámad a szél, délnyugaton erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet, de itt hosszabb, hosszabb napos időszakok ígérkeznek. A tartósan felhős északi megyékben 13-16 fok várható, ugyanakkor délen 21-22 fokig melegedhet a levegő.

Szombat reggel az északi tájak ismét párásak, ködösek lehetnek, emellett már többfelé megnövekszik a felhőzet és eső, zápor is lehet. Délután kisebb területre, a déli tájakra szorul vissza a csapadék. Helyenként feltámadhat az északnyugati szél. A maximumok 13-20 fok között alakulnak.

Vasárnap északon, északnyugaton süthet legtöbbet a nap, de napközben délkelet felől megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé ered el a csendes, őszi eső. Délután 13-18 fokot mérhetünk, a magasabb értékeket az ország északnyugati felén.

(via)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top