nlc.hu
Szabadidő

Lakatos Mónika kitüntetése

Lakatos Mónika, egy rákospalotai cigányasszony kapta a világzene legnagyobb kitüntetését

Lakatos Mónika az első cigány származású énekes, aki megkapta a világzene legnagyobb elismerését, a WOMEX Artist Awardot.

Szombat este adták át a világzene legnagyobb elismerését, a WOMEX Artist Awardot, melyet idén – első cigány származású énekesként – Lakatos Mónika kapta. A világzene „Oscar-díját” olyan zenészek kapták meg eddig, mint a Buena Vista Social Club-ból Juan de Marcos Gonzalez, vagy Calypso Rose.

Lakatos Mónika énekesnő beszél, miután átvette az életműdíját, a Womex Artist Awardot, a Womex díjátadóján és gálaestjén Budapesten, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 2020. október 24-én. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Lakatos Mónika énekesnő beszél, miután átvette az életműdíját, a Womex Artist Awardot, a Womex díjátadóján és gálaestjén Budapesten, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 2020. október 24-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Weyer Balázs, a Hangvető programigazgatója azt mondta: „Van még egy kis maradék igazság a Földön, ha egy ilyen törékeny, végtelenül szerény és kedves, minden menedzsment- és marketingokosságtól és minden műviségtől ilyen távol álló cigányasszony Rákospalotáról megkaphat egy ilyen díjat.”

Lakatos Mónika a Muzsikás együttessel, az eddigi egyetlen magyar WOMEX-életműdíjas zenekarral együtt lépett a Müpa nagytermének színpadára.

Olvass többet Lakatos Mónikáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top