Szabadidő

Havazással köszönhet be a november

Készüljünk fel arra, hogy hamarosan szigorúbb arcát mutatja majd az ősz.

Hosszabb távú előrejelzések szerint a jövő hét első napján, vagyis várhatóan november 2-3. környékén az ősz sokkal zordabb arcát mutatja majd, ugyanis viharos északi széllel markáns hidegfront éri el a Kárpát-medencét.

A napi maximumok 5-10 fok között alakulnak majd, a hegyekben hózáporok várhatók, de északkeleten síkvidéken is előfordulhat havas eső, írja a 24.hu.

Egyelőre azonban valamivel kellemesebb napok várnak ránk: kedden országszerte 15-20 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban, gyengén felhős, napos lesz az idő. Igaz, erős szélre is kell készülni, a ködfoltok kialakulása miatt pedig keddre elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Szerdán is marad az enyhe, nyugodt idő, a szél is lecsendesedik. Csütörtökön aztán ismét erősebb felhősödés kezdődik, kisebb esők bárhol előfordulhatnak, és a hőmérséklet is csökken. A hét második felét 10-14 fokos csúcshőmérsékletek, általában borult ég jellemzi majd, az eső lába végig ott lóg majd a levegőben, és péntektől a szél is megélénkül.

Havas fák Kékestetõ közelében 2020. október 14-én. Fotó:MTI/Komka Péter

Havas fák Kékestetõ közelében 2020. október 14-én (Fotó: MTI / Komka Péter)

Hahó, még több hó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top