Szabadidő

A Lufthansa felfüggeszti a 2021-re tervezett miskolci gyár építését

A miskolci reptér melletti területen épült volna meg a Lufthansa Technik új üzeme, ami 400 embernek teremtett volna új munkahelyet.

A koronavírus-járvány a Lufthansát is nehéz helyzetbe sodorta: a cég felfüggesztette a miskolci beruházását a koronavírus-járvány miatt – írja a Telex az Atv nyomán.

Úgy tűnt, a Lufthansa a német államtól kapott mentőcsomagnak köszönhetően talpra tud állni, de az elmúlt hónapokban mégsem sikerült a megfelelő szintre visszaállítani a gazdasági működésüket. Az üzemben repülőgéphajtómű-alkatrészek javítását végezték volna.

Felfüggeszti a lufthansa a miskolci gyár építését

400 munkahelyet teremtett volna a gyár (Fotó: Unsplash)

Az Atv megkereste a vállalat hamburgi központját, ahonnan azt a választ kapták: „A Lufthansa Technik és leányvállalatai mély történelmi válságban vannak a koronavírus miatt, ami a cég létét veszélyezteti. Ezért nem folytatódik a tervek szerint a beruházás. A Miskolci projekt hosszú távú kilátásait ugyanakkor a jövőben még megvizsgálják.”

Ez történt még a koronavírus miatt

(Nyitókép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top