Szabadidő

Koronavírus: 7100 márciusi járatát törölte a Lufthansa

Ezzel 25 százalékkal csökkentik a kapacitásukat.

7100 európai járatot törölt márciusi menetrendjéből a Lufthansa Csoport a koronavírus-járvány miatt. A legnagyobb német légitársaság csütörtökön jelentette be, hogy a járattörlés a kapacitás 25 százalékos csökkentésének felel meg.

A koronavírus-járvány terjedése révén csökkenő kereslet miatt a német légitársaság két hazai repülőtéren szűkítette a kínálatot. A Frankfurtból induló járatok közül 3750-et, a Münchenből indulók közül 3350-et törölt. Főleg belföldi és olaszországi járatok maradnak ki, elsősorban Berlinbe, Hamburgba és Düsseldorfba, illetve Milánóba, Velencébe és Rómába repül márciusban kevesebb gépük.

A koronavírus-veszély miatt törölték a járatokat (Fotó: Lufthansa)

A koronavírus-veszély miatt törölték a járatokat (Fotó: Lufthansa)

A Lufthansa Csoport azt is közölte, hogy a járvány miatt elrendelt izraeli beutazási korlátozások miatt március 8-tól a téli menetrend végéig, március 28-ig törlik minden izraeli – Tel-Avivba, illetve Eilatba közlekedő – járatukat. A csoporthoz a névadó Lufthansa mellett az Austrian Airlines, a Swiss és az Edelweiss Air légitársaság, valamint az Eurowings és a Brussels Airlines diszkont légitársaság tartozik.

Ez történt még a koronavírus miatt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top