Aktuális

Legfrissebb hírek a koronavírusról: megvan a negyedik hazai fertőzött, terjed a könyökpuszi és a lábpacsi

Folyamatosan frissülő cikkünkből megtudhatod, mi történt pénteken a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Péntekre meglett a negyedik magyarországi koronavírus-fertőzött, az egyik iráni diák barátnője már a Szent László Kórházban van karanténban. Előtte pedig egy debreceni férfi tesztje lett pozitív, aki Milánó és Magyarország között ingázott.

Kiderült az is, hogy az egyik iráni fertőzött diák csoportos nyelvtanfolyamon járt a budapesti Goethe Intézetben február 26-án. A gyógyszerészhallgató két nappal azelőtt vett részt az órán, hogy jelentkeztek nála a koronavírus tünetei.

Az ELTE kényszerpihenőre küldi idős professzorait a koronavírus miatt, és felfüggesztik a Semmelweis Egyetemmel közös gyógyszerészképzést is, amelyen az iráni diák is tanult.

A koronavírus miatt magyar templomokból is eltűnik a szenteltvíz a koronavírus miatt, lesz viszont gyóntatófólia és kézbe áldoztatás.

A szakemberek abban reménykednek, hogy a tavasz gátat szabhat a vírus terjedésének, és a meleg, száraz időben alábbhagy vagy teljesen megszűnik a járvány.

A járványveszély miatt az emberek nem igazán akarnak kezet fogni, terjednek az alternatív köszönések mint a könyökpuszi és a lábpacsi.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon közzétett videójában jelentette be, hogy egy koronavírussal fertőzött magyar állampolgár áll karanténintézkedés alatt Brazíliában.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a vodka nem válik be a koronavírus ellen, hiába is terjed róla ez a közösségi oldalakon.

A halálozási statisztikák azt mutatják, hogy a koronavírus sokkal halálosabb a férfiakra nézve, mint a nőkre.

Az olaszoktól azt kérték a hatóságok, hogy kevesebbet puszilkodjanak, ölelkezzenek.

Zlatibor Loncar egészségügyi miniszter bejelentette, hogy Szerbiában is azonosították az első koronavírus-fertőzöttet. Egy 43 éves férfiról van szó, aki többször is járt a húgánál Budapesten. 

7100 európai járatot törölt márciusi menetrendjéből a Lufthansa Csoport a koronavírus-járvány miatt. A legnagyobb német légitársaság csütörtökön jelentette be, hogy a járattörlés a kapacitás 25 százalékos csökkentésének felel meg.

Lezárták egy budapesti szakrendelő második emeletét, miután az egyik ott dolgozó háziorvos koronavírus-gyanút állapított meg egy betegénél.

Egymilliárd forintos vis maior keretet hozott létre a Magyar Turisztikai Ügynökség a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások megsegítésére. Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója elmondta, Olaszországban drámai változásokon ment keresztül a turisztikai szektor, egyes országrészeken a szállásfoglalások 90 százalékát lemondták márciusra. Ha a tendencia nem fordul meg, húsvétra akár 85 százalékkal is csökkenhet az európai turizmus.

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs pénteki úgy döntött, hogy a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László telephelyén azonnal meg kell kezdeni a felszabadítható betegellátó kapacitások kiürítését, és a betegek áthelyezését más egészségügyi szolgáltatóhoz. 

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top