Aktuális

Lezárás egy budapesti szakrendelőben: koronavírus-gyanút állapított meg egy háziorvos

Ezért ne menjen háziorvoshoz az, aki arra gyanakszik, hogy elkapta a koronavírust. Inkább telefonáljon.

Lezárták Budapesten a XVIII. kerületi Thököly út 3. alatt található szakrendelő második emeletét, miután az egyik ott dolgozó háziorvos koronavírus-gyanút állapított meg egy betegénél. Az erről beszámoló Szaniszló Sándor kerületi polgármester bejegyzését a Blikk vette észre a Facebookon.

„A Zsebők Zoltán szakrendelőben ma délelőtt az egyik háziorvos kolléga koronavírus-gyanút állapított meg az egyik betegnél” – írta a polgármester.

Az eset után

  • a 2. emeletet lezárták, fertőtlenítik;
  • a váróban tartózkodók adatait felvették;
  • a fertőzésgyanús beteget elkülönítették, amíg várta a mentőt;
  • a biztonság érdekében a holnapra tervezett szűrővizsgálatot a szakrendelő vezetése bizonytalan időre elhalasztotta.

A polgármester megjegyzi, hogy pánikra egyelőre nincs ok, mert a gyanút klinikai laborvizsgálatok egyelőre nem igazolták.

Az elmúlt napokban folyamatosan hangoztatják a szakemberek: aki az új koronavírus okozta megbetegedés tüneteit tapasztalja magán, vagy találkozott olyasvalakivel, akitől elkaphatta a fertőzést, esetleg fertőzött területen járt, ne menjen háziorvoshoz vagy kórházba.

Kérjen telefonon segítséget a háziorvosától, vagy hívja Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható zöldszámait a 06-80-277-455 vagy a 06-80-277-456-os számon!

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

További híreink a koronavírusról:

A koronavírus sokkal halálosabb a férfiakra, mint a nőkre nézve

Budapesten járt az első szerb koronavírusos

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top