nlc.hu
Szabadidő

Térkép kutyasétáltatáshoz a kijárási tilalom idején

Térkép mutatja, milyen messzire sétálhatsz este 8 után a kutyáddal

A kijárási tilalom idején is lehet kutyát sétáltatni, de csak a lakóhelytől számított 500 méteres körzetben. Ezt mutatja meg egy hasznos kis térkép.
Kutyasétáltatás

A kijárási tilalom bejelentése után aggódni kezdtek a kutyatulajdonosok, hogy este 8 és hajnali 5 között nem vihetik ki az ebeket akkor sem, ha éppen rájuk jön a szükség. Aztán kiderült, hogy a gazdik felmentést kaptak, és kutyával bármikor kimehetnek, de csak a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.

Már a kijárási tilalom első éjszakáján meg is büntettek öt kutyasétáltatót, mert túl messzire mentek. Ezen a problémán segít egy hasznos kis alkalmazás, egy kutyamétertérkép, amelyről a Telex írt.

A Google Mapsen alapuló oldalt Müller Zsolt programozó készítette, és pofonegyszerű a használata: bökj rá a térképre, és kirajzolódik egy 500 méter sugarú kör. Így pontosan láthatják a kutyatulajdonosok, meddig mehetnek sétáltatni.

Az alkalmazás egyetlen szépséghibája, hogy maximum pár tízezer lekérést tud kiszolgálni, ezért ha éppen nem működik, érdemes másik napon próbálkozni. Mobilról nézve pedig ezt a linket érdemes használni. Közben a fejlesztő azt írta, dolgozik a megoldáson, hogy folyamatosan elérhető legyen az alkalmazás.

Még több cikk a kijárási tilalomról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top