nlc.hu
Szabadidő

Meleg hoz a Mikulás

Meleget hoz a Mikulás: 13 fok is lehet a hétvégén

Szerdától lassú enyhülés kezdődik, hétvégén pedig 10 fok fölötti csúcshőmérsékletek várhatók az országban.
Félmeztelen Mikulás

Hamarosan jön a Mikulás, de az előrejelzések szerint nem hóban-fagyban fog megérkezni. A télies hideg csak csütörtökig tart ki, utána jóval enyhébb lesz az idő – írja az Időkép.

A most fölöttünk lévő hidegebb, szárazabb légtömeg néhány napig még térségünkben időz, aminek hatására csípős, ködös reggelekre készülhetünk. Lesz napsütés is, de a hőmérséklet délutánonként sem emelkedik 5 fok fölé.

Szerdától lassú enyhülés kezdődik, egy mediterrán ciklon hoz nedvesebb levegőt a Kárpát-medencébe. Péntek estig többfelé okozhat csapadékot az országban, a Dunántúlon vegyes halmazállapotú csapadék, máshol eső hullhat. A hétvégén aztán tovább fokozódik az enyhülés, még több meleg érkezhet a mediterrán térségből.

Szombaton több helyen kisüthet a nap, és helyenként megerősödhet a szél. A kevésbé szeles északi, északkeleti tájakon viszont a köd és rétegfelhőzet napközben is megmaradhat. Hajnalban -2, +5, délután 4 és 12 fokra van kilátás.

Vasárnap többfelé élénk, erős, keleti, délkeleti szél fújhat, és nyugat felől csapadék érkezhet. Gyenge fagyok már csak északon, északkeleten lesznek, a legmelegebb órákban pedig 6 és 13 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Mikulás a járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top