nlc.hu
Szabadidő

Önzetlensége miatt díjazták az egészségyi dolgozóknak maszkokat gyártó tanárt

Különleges meglepetést kapott a tanár, aki maszkokat gyárt a lakásában

Több mint tízezer védőeszközt készített már kórházak és idősotthonok számára.

Amikor az amerikai Jason Erdreich meghallotta, hogy a környékbeli egészségügyi dolgozók kezdenek kifogyni a koronavírus ellen használt védőeszközökből, például maszkokból és arcpajzsokból, úgy döntött, saját eszközeivel próbál meg segíteni – írja a Unilad

A technikatanárként dolgozó férfi ezért hazavitte az iskolája 15 darab 3D-nyomtatóját, hiszen azt a járvány idején amúgy sem használták, majd azokat felállította a nappalijában és folyamatos üzemben kezdte gyártani a plexi arcpajzsokat. Miután tökéletesítette a módszert, kollégáinak és diákjainak is megtanította a pajzsok elkészítésének a módját, így közösen nagyjából tizenkétezer darabot gyártottak már a védőeszközökből. 

Autót kapott a tanár, aki több ezer maszkot nyomtatott

Jason Erdreich 3D-nyomtatóval készített védőeszközöket az egészségügyi dolgozóknak (Fotó: YouTube)

Erdreich jótékonyságáért most komoly meglepetésben részesült: a Mazda jóvoltából egy új autó boldog tulajdonosa lett, miután a felesége jelölte a Mazda Heroes elnevezésű kampányba, amelyben olyan embereket díjaztak, akik kreatív gondolkodásukkal és önzetlenségükkel járultak hozzá közösségük boldogulásához. Az alábbi videón látható a pillanat, amikor a tanár meglátja az új autóját:

„Muszáj volt cselekednem – mondta Erdreich a CNN-nek nyilatkozva. – Megvoltak az erőforrásaim, képes voltam rá, és nem tudtam tétlenül nézni, hogy mások olyan sokat tesznek értünk. Az egészségügyi dolgozók a frontvonalban küzdenek és olyan sokat tesznek értünk, hogy valakinek muszáj róluk is gondoskodni. Örülök, hogy ehhez hozzájárulhattam.”

További cikkeink a koronavírus témakörével kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top