nlc.hu
Szabadidő

Transzfób és oltásellenes videót posztolt a Fekete Párduc sztárja

Oltásellenes videót posztolt, aztán törölte magát a Fekete Párduc sztárja

A színész megpróbálta megmagyarázni a dolgot, aztán inkább törölte magát.

Még múlt hét pénteken osztott meg egy videót követőivel a Fekete Párduc című filmből vagy a Black Mirror sorozatból ismert Letitia Wright, amelyet a homofób megjegyzéseiről ismert On The Table YouTube-csatorna üzemeltetői, Tomi és Tobi Arayomi készítettek – írja a Pink News

A videón Tomi Arayomi – aki egyébként beismeri, hogy nem érti a vakcinák működését – azt mondja, a koronavírus elleni védőoltást beadatóknak „reménykedni kell, hogy nem nőnek extra végtagjaik” a vakcinától. Ugyanebben a videóban Arayomi egyébként tagadta, hogy a klímaváltozást az emberi működés okozta volna és néhány transzfób kommentet is elejtett. 

Letitia Wright követői közül sokan kritizálták a színészt, amiért teret enged a hasonló gondolatoknak és, hogy bizonyíthatóan téves információkat terjeszt. A Fekete Párduc sztárja azzal védekezett, hogy ő csak kérdéseket akart feltenni a védőoltás biztonságával kapcsolatban. 

Oltásellenes videót posztolt, ezért törölte magát a Fekete Párduc sztárja

Letitia Wright előbb mentegetőzött, aztán törölte magát a közösségi oldalakról (Fotó: Getty Images)

„Ha nem igazodsz a népszerű véleményekhez, hanem kérdéseket teszel fel és gondolkodsz, akkor ki leszel közösítve” – reagált Letitia Wright a kritikákra. 

Egyik követője azonban úgy válaszolt erre, hogy „mindenkinek lehet véleménye, de ha a véleményeddel együtt tájékoztatni is szeretnél, fontos, hogy megfelelő alapokra építsd az érvelésedet. Ha okos kérdéseket teszel fel, az mindig segíti a tudományos fejlődést, ezt a tudósok is üdvözlik, de fontos, hogy előbb tájékozódjunk és csak utána kérdőjelezzünk meg bármit is.”

A Fekete Párducban szintén szereplő Don Cheadle saját Twitter-oldalán reagált az esetre. A színész azt írta, a videó rengeteg „szemetet” tartalmaz, amelynek megosztásáért senkit sem védene meg. Letitia Wrighttal viszont nem a nyilvánosság előtt rendezi majd a nézeteltérését. 

A színésznő végül a nyomás hatására törölte a közösségi oldalait. 

További cikkeink a koronavírus-vakcinával kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top