nlc.hu
Szabadidő

Audrey Tautou akkor és most

20 éves az Amelie csodálatos élete, Audrey Tautou viszont alig öregedett

Így él ma az Amelie csodálatos élete címszerepét alakító Audrey Tautou, aki, bár hihetetlen, de 44 éves múlt.

Az Amelie csodálatos életét 2001. április 25-én mutatták be Franciaországban, vagyis bármennyire húzósan hangzik is, a film bizony idén lesz 20 éves. A főszerepet alakító, akkor 24 éves Audrey Tautou hazájában már előtte is ismert színésznő volt, a 3 évvel korábbi  Vénusz szépségszalon című filmnek köszönhetően, ám az Amelie a világhírt is meghozta a számára.

„Az Amelie nagyon precíz, nagyon megkomponált alkotás volt. Tűpontos a körmei hegyéig, az utolsó hajtincséig – fogalmazott egy alkalommal a színésznő.

Audrey Tautou-t az ezt követő években olyan produkciókban láthattuk, mint a Lakótársat keresünk, a Gyönyörű mocsokságok, a Hosszú jegyesség, majd 2006-ban Tom Hanks oldalán tűnt fel A Da Vinci-kódban, 2009-ben pedig Coco Chanelt is eljátszotta a divattervezőről szóló életrajzi filmben. 2010 után elsősorban francia filmekben forgatott, külföldi produkciókat csak ritkán vállalt. Legutóbb a The Jesus Rolls című, 2019-ben bemutatott vígjáték-drámában láthattuk. Saját bevallása szerint egyébként sosem vágyott különösebben Hollywoodba.

Audrey Tautou az Amelie csodálatos élete című filmben és 2020-ban

Audrey Tautou az Amelie csodálatos élete című filmben és 2020-ban (Fotók: Profimedia/Getty Images)

„A Da Vinci-kód nagyszerű élmény volt, és szerencsém volt, hogy eljátszhattam a szerepet, de nem szeretem a nyomást, ami ezekkel a nagy dolgokkal jár. Egyáltalán nem akarok híresebb lenni” – mondta interjújában.

A magánéletét szigorúan óvja a nyilvánosság elől, ám úgy tudni, hogy nincs férjnél és nem született még gyermeke. Mindössze egyetlen alkalommal, 2016 nyarán fordult elő, hogy akkori párjával, Yann Le Bourbouac’h producerrel jelent meg egy borospince avatóünnepségén, ám hogy azóta együtt vannak-e még, nem ismert.

„A színésznői létem és a magánéletem nem áll ellentétben egymással, de nem csupán színésznőként létezem. Nem a szórakoztatóipar az egyetlen forrás, amire szükségem van” – nyilatkozta egyszer.

Bár idén augusztusban töltötte be a negyvennégyet, az elmúlt két évtized során a külseje alig változott, leginkább csak a a frizuráit váltogatta a rövid és a vállig érő hossz között. 

Audrey Tautou
Megnézem
Összes kép (6)

Tautou vérbeli divatrajongó. Gyerekkorától kezdve modellkedett, miután pedig ismert színésznő lett, olyan márkák kampányarca volt, mint például a L’Oreal vagy a Chanel, de szerepelt többek között a Vogue, Elle és Harper’s Bazaar magazinok hasábjain is. A párizsi divathét legjelentősebb divatbemutatóit szinte soha nem hagyja ki. 

A színésznő Franciaországban él, jelenleg nem forgat. Alaposan megválogatja már, milyen felkérésekre mond igent: „Néhány film természetesen a puszta szórakoztatásról szól, de engem jobban érdekel, hogy olyan projekteket csináljak, melyek elgondolkodtatnak, megmozgatnak benned valamit és egy időre veled maradnak. Azt gondolom, a filmek nélkülözhetetlenek az emberek intellektuális ébredéséhez.”

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top