nlc.hu
Szabadidő

Elhunyt a nő, aki sztárt csinált a Metallicából

Meghalt a Metallicát felfedező nő

Férjével együtt örökre beírták magukat a rock történetébe.

Élete 68. évében elhunyt Marsha Zazula, aki férjével, Jon Zazulával, azaz Jonny Z-vel közösen indította el a világhír felé a Metallica együttest – írja a Blabbermouth. A pár 1983-ban alapította a Megaforce Records kiadót, amely a Metallica első két nagylemezét, az 1983-as Kill ‘Em Allt és az egy évvel későbbi Ride The Lightningot is kiadta. Bár az együttes később az Elektra kiadóhoz szerződött, a Megaforce Recordsnak köszönhetően váltak világszerte ismertté. Érdekesség, hogy a zenekar debütáló nagylemeze akkor nem hozott jelentős bevételt, főleg, mivel eredetileg csak 17 000 példány készült belőle, igaz, azóta háromszoros platinalemez lett, hárommillió eladott példánnyal. 

Meghalt a nő, aki felfedezte a Metallicát

A Metallica tagjai egy 1985-ös fotón (b-j.): Kirk Hammett, James Hetfield, Lars Ulrich, Cliff Burton (Fotó: Getty Images)

A Megaforce Records nem csak a Metallica útját egyengette, olyan rock és metálbandák lemezeit is kiadták, mint az Anthrax, a Testament, az Overkill és a Ministry

Egymás után búcsúznak a sztárok a Metallica felfedezőjétől

A Metallica saját Instagram-oldalán fejezte ki részvétét Marsha Zazula halála miatt. „Nyugodj békében, Marsha. Mindent köszönünk” – írták a képmegosztó oldalon. 

Az Anthrax tagjai pedig az alábbi sorokkal búcsúztak: „mély szomorúsággal hallottuk Marsha Zazula távozásának hírét. Jonny Z-vel együtt igazi pionírok voltak. Ők ketten megváltoztatták az életünket. Nehéz szavakba önteni, hogy milyen lenne a világ a metálzene iránti hitük és az elhivatottságuk nélkül.”

További híreink a zene világából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top