nlc.hu
Szabadidő
Végignéznéd egy filmfesztivál programját teljesen egyedül?

Távoli szigeten álló világítótoronyban lehet megnézni egy filmfesztivál programját

Egy hét együttlét helyett egy hét magányra számíthat a szerencsés nyertes.

A járványhelyzet miatt rendhagyó promóciót találtak ki a Göteborg Film Festival szervezői – írja a CNN.com. Egy szerencsés nyertes ugyanis különleges körülmények között tekintheti meg a filmes seregszemle programját. A január 30. és február 6. között zajló filmfesztivál ideje alatt ugyanis egyvalaki egy csaknem teljesen lakatlan sziget világítótornyában élvezheti a filmeket a The Isolated Cinema nevű kezdeményezésnek köszönhetően.

A nyertest sorsoláson választják ki, majd ezután hajóval elszállítják a svéd Hamneskär nevű szigetre, ahol a jellegzetes, piros színű Pater Noster világítótorony áll. A helyszínt Jonas Homberg, a fesztivál művészeti vezetője a világ egyik leggyönyörűbb és legdrámaibb helyszínének nevezte. 

A helyszínen álló világítótorony egykori kezelőjének házában rendezik majd be a rendkívüli mozit, a nyertesnek pedig vállalnia kell, hogy az egy hetes időtartam alatt nélkülözi a telefonját és a számítógépét is. A sziget 1960 óta lakatlan, akkor automatizálták ugyanis a világítótorony működését.

„Arra voltunk kíváncsiak, hogy a járványhelyzet hogyan változtatta meg a nézők és a filmek viszonyát – magyarázta Homberg. – Ezt szeretnénk a legextrémebb formában kipróbálni, egy hétre elzárni valakit a világtól egy távoli szigeten, úgy, hogy csak a filmekkel múlathatja az időt.”

A szervezők gondoskodnak az élelmiszer-ellátásról, a házban pedig összkomfortos minimozi várja majd a győztest. A szigeten egyébként nem lesznek egyedül, biztonsági okokból ugyanis még valaki ott lesz majd a helyszínen, de a szervezők ígérete szerint a nyertes nem találkozik majd senkivel az ott töltött idő alatt. 

A játékba a filmfesztivál oldalán lehetett jelentkezni, az érdeklődők tömege – több ezren jelezték, hogy szívesen moziznának egyedül – pedig még a szervezőket is meglepte. 

Még több film és mozi az nlc-n:

Világítótoronyban nézheti valaki a göteborgi filmfesztivál programját

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top