nlc.hu
Szabadidő

Ezeket a sorozatokat ajánljuk a Bridgerton után

Nem tudod, mit nézz a Bridgerton után? Segítünk!

Tudjuk, nehéz most, már háromszor végignézted a Bridgertont és megnéznéd negyedjére is, de egyszerűen az már túl sok lenne. Adunk néhány tippet, milyen más filmekkel és sorozatokkal kerülhetsz hasonló hangulatba!

Jó, azt nem ígérjük, hogy annyira különleges lesz, mint a Bridgerton, amiben a klasszikus romantikus történetet és pompás bálokat, kosztümöket XXI. századi popdalok vonós verziója kíséri és a szexjeleneteket sem bízták teljesen az ember fantáziájára. De vannak olyan sorozatok és filmek, amiket bátran ajánlunk az elvonási tünetekkel küzdőknek:

1. Gossip Girl (A pletykafészek)

Természetes választás, hiszen Lady Whistledown egyfajta pletykalapot üzemeltet, csak úgy, mint a híres Gossip Girl, aki Manhatten elit fiataljainak legféltettebb titkait teregette ki (igaz, már az interneten). Egy csapat, szinte családiasan élő, gazdag tini élete, szerelmei, csalódásai. A Bridgerton modern kori változata, mondhatni.

2. Outlander

Személyes nagy kedvencünk, ami a Netflixen elérhető, bár itthon elég kevés figyelmet kapott. Pedig igazi gyöngyszem az időutazós szerelmi történet, amiben a világháborúban a frontvonalon dolgozó nővér hirtelen az 1700-as évek Skóciájában találja magát, elszakítva férjétől, akivel a sok távollét és viszontagság után amúgy sem tökéletes a kapcsolata. Itt találkozik egy fiatal, harcos katonával és… nos, a többiért ajánljuk mind az eddigi 5 évadot, ami elérhető belőle (lesz még több is). Az Outlander a Bridgertonhoz hasonlóan bővelkedik az arcpirító, elég egyenes szexjelenetekben és bonyodalmakban is.

3. Büszkeség és balítélet

Ha klasszikusokra vágysz, akkor Jane Austen regényéből készült filmadaptáció a tökéletes számodra. Ha még mélyebben elmélyednél a regényben, a BBC 1995-ös sorozata ajánlott. Bálok és hölgyválasz ebben is van bőven, és sok megpróbáltatás és kétség, míg a szerelmesek egymásra találnak.

4. Downton Abbey

Ha még nem daráltad le minden idők egyik legnépszerűbb sorozatát, akkor itt az ideje. A Downton Abbey a Crawley család tagjainak személyes drámáit mutatja be a szolgálók szemén keresztül is. Nyugi, dráma és botrány ebben a sorozatban is bőven van és Maggie Smith pazar alakítása, pikírt és epés megjegyzései pedig színesítik a cselekményt.

5. Tiny Pretty Things

Pár héttel a Bridgerton előtt jelent meg a magyar Netflixen a balett-növendékek kemény életét bemutató sorozat, amiben gyilkosság, zsarolás, mentális zavarok, függőségek, hűtlenség és kemény dráma van. Ha esetleg átsiklott volna rajta a figyelmed, ajánljuk darálásra.

(Kiemelt kép: Netflix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top