nlc.hu
Szabadidő

Göteborgi Filmfesztivál egy nézővel

Egyetlen nézője lesz a Göteborgi Filmfesztiválnak: egy svéd ápolónő

Egy héten keresztül 70 premiert fog megnézni.
mozi

Egy svéd ápolónőt, mozirajongót hívott meg egyetlen nézőként a Göteborgi Filmfesztivál. A 45 országból érkezett 12 ezer jelentkezőből kiválasztott Lisa Enroth egy távoli szigeten, egyedül nézheti meg az ez évi fesztivál filmjeit egy héten át.

A koronavírus-járvány miatt, amikor a világ számos országában zárva vannak a filmszínházak, Skandinávia legnagyobb filmfesztiválja a Pater Noster-szigeten hoz létre egy izolált mozit egy világítótoronyban. A Svédország nyugati partjainál lévő apró, mindössze 0,81 négyzetkilométeres sziklás szigeten csupán egy világítótorony és néhány épület található.

„Évtizedeket töltöttem el az egészségügyben hallgatva, kezelve, vigasztalva a betegeket. Úgy érzem, mára minden energiám lemerült” – mondta a 41 éves Enroth, aki egy héten keresztül 70 premiert fog megnézni a fesztiválon. Emellett naponta videónaplót fog vezetni, amelyet közzétesznek a fesztivál honlapján.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top