nlc.hu
Szabadidő

Az év eddigi mémjei máris egy videóba kerültek

Még csak február van, de máris megvan az év mémvideója

Egy hónap alatt is bőséges termés jött össze.

Az egykori NBA-kosaras, Rex Chapman mostanában leginkább mémek posztolásával múlatja az időt, aminek meg is lett az eredménye, több mint egymillió Twitter-követő formájában. Chapman igyekszik kiszolgálni a látogatóit, amit az is bizonyít, hogy tegnap annyival osztotta meg az alábbi videót, hogy „az internet győzött”. 

A szürreális képsorok értelmezéséhez nem árt tudni, hogy pontosan mit is látunk, különben meglehetősen kaotikusnak tűnő vizuális élményben lesz részünk. Az egyetlen picike csalás az „év mémvideójában” az alapjául szolgáló Cat Vibing To Ievan Polkka című montázs, amely még tavaly november elsején jelent meg a YouTube-on. Azóta már közel 38 millió megtekintésnél tart és természetesen elkészült már belőle a tízórás változat is, ha valaki egy fél napon át hallgatná az eredetileg 1928-ban komponált finn dalocska kortárs feldolgozását. 

A videó már 2020 utolsó hónapjában is „nagyot ment”, mostanra azonban szinte csak idei aktualitásokkal feltöltve sikerült újra megpörgetni. A videón többek között Donald Trump azóta leköszönt amerikai elnök látható, amint épp valamelyik gyűlésen táncol, feltehetőleg a Village People Y.M.C.A. című számára, amelyhez valamilyen furcsa okból nagyon ragaszkodik. Mellette a myanmari fitnesz-edző látható, aki a napokban vált internetes sztárrá, mivel épp akkor rögzítette a videós edzését, amikor a háttérben a kormány megdöntése zajlik, erről azonban neki akkor még fogalma sem volt. A műre a koronát pedig Bernie Sanders amerikai szenátor teszi fel, aki még Joe Biden január 20-i elnöki beiktatásán jelent meg a lent is látható szettben, azóta pedig a világ jelenlegi legnépszerűbb mémjévé vált. 

Mindehhez elég volt egyetlen hónap, így kíváncsian várjuk, 2021 végére hová fajul ennek a videónak a sorsa.

Még több mém az nlc-n:

Egy videón az idei év eddigi fontosabb mémjei

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top