nlc.hu
Szabadidő

Öt énekes előadásában kelnek életre a Windows rendszerhangjai

Elképesztően „énekli el” a filmstúdiók főcímeit egy koreai a cappella csapat

Döbbenetes, hogy milyen hanghatásokra képesek, pusztán énekléssel.

Egészen hihetetlen élményt nyújtanak az alábbi videók, amelyeken a Maytree nevű koreai a cappella együttes mutatja be tudása legjavát. Az énekesek hangszerek használata nélkül adnak elő különféle jellegzetes hangokat, vagy épp ismert videójátékok zenéit. Először azonban lássuk, mire képesek, ha ismert hollywoodi filmstúdiók bevezető zenéit kell megénekelni. Ezek az úgynevezett intrók a stúdiók logóihoz nyújtanak zenei aláfestést a filmek előtt. Mielőtt meghallgatnánk, mire képesek a Maytree tagjai, álljon itt egy szinte már klasszikusnak számító intro, a 20th Century Fox stúdió fanfárja:

Ezzel indul ugyanis a Maytree filmes összeállítása is, amelyet a Disney, a Universal, a Columbia Pictures, a Warner Bros és a Netflix hangjai követnek. 

Érdemes meghallgatni azonban a Super Mario című legendás videojáték hangjait feldolgozó művet is, amelyben külön csodálatos, hogy nem csak a legismertebb zenéket adják elő, hanem az egyes pályákra jellemző háttérhangokat is. 

A videojátékok kategóriájában kiemelt helye van a Tetrisnek, már csak a zenéje miatt is, amely már önmagában megérné, hogy elhívják a Maytree tagjait valamelyik komolyabb fesztivál nagyszínpadára. Valódi érzelmi hullámvasút!

A csúcs azonban kétséget kizáróan a Windows operációs rendszer rendszerhangjainak előadása, az indulástól kezdve az USB behelyezésén és kihúzásán át a hibát jelző hangeffektig, és persze a végén a számítógép kikapcsolásáig. Nagybetűs művészet!

Még több zene az nlc-n:

  • Eljegyezték az 52 éves Kylie Minogue-ot
  • Dolly Parton kétszer is visszautasította a legmagasabb elnöki kitüntetést
  • 5 filmzene, ami emlékezetesebb, mint a film, amihez készült
Hallottad már a Windows hangjait elénekelve?

A Maytree tagjainak semmi sem szent 🙂 (Fotó: Maytree/YouTube)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top