nlc.hu
Szabadidő

Együtt lottózik Kemenesszentpéter lakossága

Lottóláz: együtt játszik egy Veszprém megyei falu a giganyereményért

Ha nyernek, most több mint 1,5 milliárd forinton osztozkodhatnak a kemenesszentpéteriek.

A Veszprém megyei Kemenesszentpéteren január végén falulottózásba kezdtek, az önkormányzat a közösségi oldalán minden péntek este teszi közzé, hogy az adott héten milyen számokkal szállnak versenybe a főnyereményért, ami ezen a héten várhatóan 1,555 milliárd forint. Az ötlet a helyi közművelődési szakembertől, Egyházi Judittól származik, írja a Blikk.

Az első héten még csak kéttucatnyian szálltak be a játékba: mindenki 600 forintot tett egy névvel és telefonszámmal ellátott borítékba, majd azt bedobta az önkormányzat falára kitett postaládába, avagy leadta személyesen. De remélik, ha felpörög a játék, akár száznál is többen beszállhatnak, sőt, a környékbeliek jelentkezését sem utasítják el.

A tervek szerint egymilliárd forint feletti főnyereménynél mindig játszanak, de csak a négyeseket és a lottóötöst veszik ki. A kettesek és a hármasok után kapott pénz a közösben marad év végéig, az összeget falufejlesztésre fordítják majd. A kasszában már van is 3510 forint, ugyanis már két kettesük is volt.

A faluban egyébként jó 30 éve egyszer már közösen lottóztak, s négyesük lett: több mint 100 ezer forintot nyertek, ami akkor nagyon szép összeg volt.

Egy fogadó egy szelvényt tölt ki egy lottózóban.

Egy fogadó egy szelvényt tölt ki egy lottózóban (Fotó: MTI / Balaton József)

Nyerő passzban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top