nlc.hu
Szabadidő

J.K. Rowling elismerően nyilatkozott a 12 éves magyar lányról

J.K. Rowling elismerően nyilatkozott a 12 éves lányról, aki programozó versenyeket nyer

Fenyőházi Panna kedvenc tantárgya a rajz és az informatika, szabadidejében videojátékozik, rajzol, fest. És programozóversenyekre jár.
Fenyőházi Panna, grafika, informatika

A HVG írta meg annak a 12 éves lánynak a történetét, aki tavaly dobogós lett a Microsoft DigiGirlz AI Challenge nevű – a Microsoft és a Digitális Tudásért Alapítvány programozóversenyen az általa elképzelt,  3D-nyomtatóval kivitelezett UhuBot nevű viccmesélő baglyával. A rajzairól pedig J.K. Rowling is elismerően nyilatkozott.

A DigiGirlz célja megmutatni azt, hogy a programozás és a mesterséges intelligencia egyáltalán nem a fiúk privilégiuma. Ezt a versenyzők már tavaly is bebizonyították, például amikor Panna megtervezte a saját pályaművét.

Panna 6-7 éve foglalkozik a programozással, robotikával, algoritmikus gondolkodással, és még J.K. Rolling is felfedezte magának.

„Miután elolvastam az összes Harry Pottert, elkezdtem követni J.K. Rowlingot a Twitteren. Onnan tudtam meg, hogy belefogott egy új könyv írásába, amit részletekben tett közzé az interneten. Ezt folyamatosan olvastam. Megtudtam, hogy kiírtak egy pályázatot gyerekeknek, azzal, hogy a legjobb rajzokkal fogják illusztrálni a könyvet, az Ickabogot. Sajnos erre csak angol nyelvterületen élők pályázhattak akkor, így az én rajzaim nem indulhattak. Viszont kiraktam őket a Twitterre különböző hashtagekkel, és megjelöltem Rowlingot is. És ő rátalált a rajzaimra, be is like-olta, méltatta azokat!”

Fotó: Twitter

Még több cikk J. K. Rowlingról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top