nlc.hu
Szabadidő

Extrém gyorshajtás a 7-es főúton

90 helyett 165-tel száguldozott, mintha nem lenne holnap

Sem a rendőrség, sem mi nem győzzük hangsúlyozni, mennyire nem jó ötlet ez.

Lakott területen kívül végeztek sebességellenőrzést február 16-án a rendőrök a 7-es főúton, ami eleve Zala megye fokozottan balesetveszélyes útjai közé tartozik. A 195-ös kilométerszelvényében mérték be azt a személyautót, melynek vezetője 

egy útkanyarulatban a megengedett 90 km/h sebesség helyett 165 km/h sebességgel közlekedett.

Gyorshajtás a 7-es főúton

Forrás: police.hu

A sofőrrel szemben az egyenruhások közigazgatási bírságot, és előéleti büntetőpontokat szabtak ki – közölte a police.hu. A rendőrség hozzáfűzi az épelméjű, felnőtt emberek számára evidens indoklást; a többiek kedvéért mi is közöljük:

„A megengedett legnagyobb sebesség túllépése közlekedésbiztonsági kockázattal jár, és hatványozottan növeli a közúti balesetek és tragédiák bekövetkezésének lehetőségét és súlyosságát. A sebesség növelése esetén nő a lehetősége a sérülések súlyosságának, és fordítva is igaz: a sebesség mérséklése esetén csökken a sérülések súlyosságának kockázata. Alacsonyabb sebességnél egy döntési szituációban több ideje van a járművezetőnek mérlegelnie, és megfelelő döntést hozni a baleset elkerülése érdekében.”

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top