nlc.hu
Szabadidő

Mesés szigetek, ahová most is el tudsz utazni

Mesés szigetek, ahová most is el tudsz utazni

Ha nem bírod tenger és napsütés nélkül, akkor ezekre a helyekre még pandémia alatt is utazhatsz.
sziget, tengerpart, nyaralás, utazás

Nem egyszerű, de nem is lehetetlen megszervezni egy utazást, vagy nyaralást ezekben a furcsa időkben.  

Az Utazó Majom összeszedett pár olyan szigetet,  ahová szabad a beutazás  – igaz, többségüknél most némileg nagyobb felkészülést igényel a tervezés, és sok helyen elvárják a tesztelést is.

A cikkben szerepel

  • Aruba
  • Bonaira
  • Curaçao
  • Sint Marteen
  • Barbados
  • Maldív-szigetek
  • és a Dominikai Köztársaság.

Kicsit körülményes, nem pénztárcabarát, de megoldható

Ha ezekre a mesés tengerpartokra mennél, akkor is szükséged lesz negatív PCR-tesztre, az már országonként változó, hogy hány óránál nem régebbi teszteredményt fogadnak el.

Országonként változik, hogy mi a jelenlegi protokoll, de jellemzően a felsorolt országokban ki kell tölteni egy egészségügyi kérdőívet, és van, ahol pár napos karantént kell vállalni, de olyan ország is van, ahol a reptérről egyből a szállásodra szállítanak.

A Dominikai Köztársaságban például a reptéren szúrópróbaszerűen tesztet végezhetnek a beutazókon. A Maldív-szigeteken pedig 2021. március 5-ig egészségügyi veszélyhelyzetet rendeltek el A korlátozások értelmében Greater Male’ területén a kijárási tilalommal kell számolni, ez este 20:30-tól reggel 4g:30-i tart. A Greater Male’ területéről most már engedélyezett az utazás a többi szigetre, ugyanakkor az utazókat 10 napos hatósági karanténra kötelezi. Ha Sint Marteen szigetére mennél, akkor jó, ha tudod, a magas kockázatú országokból elvárják a következő 14 napban a folyamatos önellenőrzést, amely a testhőmérséklet és az influenzaszerű tünetek figyelését jelenti.

További, részletes infókat a helyekről itt találsz.

Fotó: Pexels

Ha pedig itthon látnál szépet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top