nlc.hu
Szabadidő

Anna Chlumsky napjainkban

40 éves Anna Chlumsky, a My Girl című film kislánya

A My Girl egykori kislánya, Anna Chlumsky civil szakmákkal is megpróbálkozott, azonban rájött, hogy csak a színjátszás teszi őt igazán boldoggá, így több év kihagyás után végül visszatért a színpadra és a filmiparba, és hatalmas sikereket ért el.

Anna Chlumsky a nyolcvanas évek végén, egy reklámban, gyerekmodellként kezdte karrierjét, melyben az édesanyjával szerepelt. 1991-ben, 11 évesen aztán eljátszhatta a My Girl című film egyik főszerepét, Macaulay Culkin oldalán, ami meghozta számára a világhírnevet. A film 1994-es folytatásában szintén ő alakította Vada Sultenfusst.

„Ami leginkább befolyásolt akkoriban, hogy néha, pár hónapra kivettek az iskolából. Azért mondom, hogy nem voltam sztár, mert a legtöbb időt azért mégiscsak az iskolában töltöttem Chicagóban. A filmezés inkább olyan volt, mint egy hobbi” – mesélte egy interjújában erről az időszakról. 

Az ezt követő években több mozifilmben és tévés produkcióban is dolgozott, ám a kilencvenes évek végén eltűnt a filmiparból. Beiratkozott a Chicagói Egyetemre, ahol 2002-ben nemzetközi tanulmányok szakon szerzett diplomát. Ezt követően az éttermek értékelésével foglalkozó Zagat nevű kiadvány tényellenőreként dolgozott, majd szerkesztőségi asszisztensként helyezkedett el a HarperCollins kiadónál. Ezeket a munkaköröket azonban nem élvezte, ezért úgy döntött, visszatér a színjátszáshoz. A manhattani Atlantic színiiskola hallgatója lett.

Anna Chlumsky egykor és felnőttként (Fotók: Profimedia/Getty Images)

Anna Chlumsky egykor és felnőttként (Fotók: Profimedia/Getty Images)

2005-ben ugyan forgatott egy rövidfilmet, de csak 2007-től tért vissza érdemben a filmek és a sorozatok világába, kezdetben jellemzően epizódszerepekben. Mindemellett színpadra lépett az Off-Broadway-en, később pedig a Broadway-en is. Felnőttkori pályafutásában az áttörést a 2012 és 2019 között futott Az alelnök (Veep) című sorozat hozta meg végül, melyben az egyik fő karaktert, Amy Brookheimert játszotta. Alakításáért több alkalommal is jelölték Emmy-díjra.

Chlumsky még 2000-ben, az egyetemen ismerte meg  későbbi férjét, Shaun So-t, aki az Egyesült Államok hadseregében szolgált, 2004 és 2006 között Afganisztánban is. Eljegyzésüket 2007-ben jelentették be, 2008. március 8-án pedig összeházasodtak. Két lányuk született, az első 2013-ban, a második pedig 2016-ban. 

1992-ben
Megnézem
Összes kép (6)

A 40 éves színésznő legutóbb az Inventing Anna című Netflix-produkcióban forgatott, melyben az egyik főszerepet alakítja. A minisorozat egyelőre bemutatásra vár.

„Nagyon szerencsés vagyok, hogy szeptember óta egy szuper Covid-biztonságos forgatáson befejeztük a Netflix minisorozatát. Nagyon szerencsés vagyok, hogy dolgozhattam” – nyilatkozta a közelmúltban a Forbes-nak. Hozzátette ugyanakkor, hogy már igencsak hiányzik neki, hogy színpadon, közönség előtt is játszhasson. „Azt hiszem, hiányzik az a rituálé, amikor az emberek összegyűlnek, hogy közösen átéljenek egy történetet. A színház egy szent közösségi tér, ahol azért találkozunk, hogy felderíthessünk egy emberi állapotot. Akár dalban, táncban, akár prózában, ezt tesszük” – fogalmazott. 

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top