nlc.hu
Sztárok

Pierre Cosso akkor és most

60 éves lett és hajóskapitányként dolgozik Pierre Cosso, a Megperzselt szívek szépfiúja

Pierre Cosso, a Megperzselt szívek egykori szépfiúja tíz évvel ezelőtt felhagyott a színjátszással, Francia Polinéziába költözött és ma már elsősorban a hajózásnak és a családjának él.

Pierre Cosso karrierje a 1982-ben A házibuli folytatódik című filmmel indult, melyben Sophie Marceau, azaz Vic szerelmét, Philippe Berthiert alakította. Itthon azonban a legtöbben talán mégsem ebből a filmből, hanem az 1992-ben készült, nyolcrészes Megperzselt szívek című sorozatból emlékeznek rá. A francia színész a nyolcvanas-kilencvenes években számos más filmben és tévés produkcióban is szerepelt, az ezredforduló után viszont kevesebb munkát vállalt. Utoljára a 2008 és 2011 között futott Anna e i cinque című olasz komédiasorozatban forgatott, azóta felhagyott a színjátszással. Jelen maradt viszont az életében a zene: Cosso & Co nevű zenekarával épp európai turnéra készültek tavaly, amit azonban a világjárvány miatt el kellett halasztani. 

Pierre Cosso

Pierre Cosso egykor és napjainkban (Fotók: Eric Robert/Sygma/Sygma via Getty Images – Instagram/pierrecosso)

A művész nagy szenvedélye a hajózás, mely hobbiból életformává vált a számára. Néhány évvel ezelőtt ugyanis Francia Polinéziába költözött, ahol hajóskapitánykényt dolgozik és családjával egy hajón is lakik. „Hajón élni és óceánokon vitorlázni, erről álmodtam gyerekként” – fogalmazott egy interjújában, hozzátéve, hogy a tenger tiszteletre és alázatra tanította. Elárulta azt is, az új életében azt is élvezi, hogy Francia Polinéziában senkit sem érdekel, hogy Európában egykor ünnepelt színész volt.

Pierre Cosso
Megnézem
Összes kép (4)

Jelenlegi párjával, Rauteával 12 éve van együtt, közös fiuk, Noa pedig 10 éves, de közösen nevelik a színész korábbi kapcsolatából született fiát, a 16 éves Linót is. A család nagy állatbarát, a hajón is tartanak két kutyát. Pierre Cosso idén tölti be a hatvanat, és bár a haja megőszült, ma is nagyon jóképű és fiatalos. Instagram-oldaláról pedig szinte sugárzik, mennyire boldog és elégedett a jelenlegi életével. Néha azonban visszavágyik a reflektorfénybe is, ilyenkor elvállal egy-egy felkérést, 2016-ban például a Dancing with the stars olasz verziójának 11. évadában versenyzett, ám viszonylag korán, már a harmadik adásban kiesett.

A pandémia elmúltával új, elsősorban zenei projektekkel szeretne visszatérni, illetve bandájával bepótolni az elmaradt európai turnét is.

Akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top