nlc.hu
Szabadidő

Időjárás: nem tart sokáig a februári tavasz

Időjárás: már nem tart sokáig a februári tavasz

Nagy hidegre nem kell számítani, de a hőmérséklet visszaáll az ilyenkor szokásosra.
Napsütés télen

A következő napokban még marad a tavaszias, enyhe idő, de a a hét végére egy hidegfront hatására a február végi szokásos értékek köré mérséklődik a hőmérséklet. A hidegfront a ködöt is kisöpri az országból – írja a Kiderül.hu.

Szerdán késő délelőttig a köd jórészt megszűnik, sok napsütés várható, de kisebb körzetekben az Alföld középső, északi részein, Észak-Magyarországon és néhol a Kisalföldön tartósan rosszak lehetnek a látási viszonyok, illetve borult maradhat az ég. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 11 és 19 fok között várható, de a tartósabban borult, ködös tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 0 és +10 fok közé hűlhet le a levegő.

Csütörtökön napközben a legtöbb helyen feloszlik a köd, kisüt a nap, de főként északkeleten tartósabban is megmaradhat a köd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között várható, de a tartósabban ködös vidékeken ennél hidegebb is lehet.

Pénteken a éjszaka képződő köd napközben a legtöbb helyen feloszlik, kisüt a nap, de főként északkeleten tartósabban is megmaradhat a köd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között várható, de a tartósabban ködös vidékeken ennél hidegebb is lehet.

Szombaton felhőátvonulások várhatók, eleinte több, majd kevesebb felhővel. Az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Elszórtan zápor, hegyekben egy-egy hózápor kialakulhat. Élénk, sokfelé erős lökések kísérik az északnyugati, északi szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a csúcshőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Vasárnap a változó felhőzet mellett nyugaton több, keleten kevesebb napsütés valószínű. Néhol zápor előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Időjárás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top