nlc.hu
Szabadidő

Ne válogass az oltások között

Nyílt levél az anyámnak, aki válogat az oltások között

A mama utálja Putyint, úgyhogy nem kér az orosz oltásból, a kínaitól pedig mind meghalunk szerinte. Egy kétségbeesett nő nyílt levele az anyjához, aki válogat az oltások között és ezzel saját magát sodorja veszélybe.

Drága anyukám!

Kérlek, könyörgöm, ne olvasd többet az internetet, ne hallgass a szomszédasszonyra, mert az lesz a vége, hogy el fogunk téged veszíteni. Tudom, hogy a barátnőid oltásellenesek, és nehéz köztük kitartani amellett, hogy neked szükséged lenne a koronavírus elleni oltásra. Tudom, mennyire ellenszélben vagy a környezetedben, amikor arról van szó, hogy meg kellene érteni, hogy az oltás nem attól véd meg, hogy megfertőződj, hanem arra jó, hogy enyhébb lefolyása legyen tőle a betegségnek és ne kerülj kórházba miatta.

Ismerem azokat, akik most naphosszat a füledbe duruzsolnak, nem tudok annyi cikket és hiteles információt küldeni neked, hogy a barátnők, szomszédok hatását valamennyire csökkentsem. És sajnos nem tudok egyfolytában a telefonon sem lógni veled, hogy győzködjelek az oltás fontosságáról. Szembeszélben vagyok, úgy érzem, és fogalmam sincs, mi lesz ennek a szélmalomharcnak az eredménye, csak azt tudom, hogy nem akarom, hogy az unokáid nagymama nélkül nőjenek fel, és nem akarok árván maradni 35 éves fejjel.

Könyörgöm, ne válogass az oltások között, amit ajánlanak, fogadd el! Bármelyik oltás jobb, mint a kórházban lélegeztetőgépen szenvedve meghalni a vírustól.

 

Először borzalmasan haragudtam a barátnőidre, amiért telebeszélték a fejed. Utólag tudtam meg, hogy elhitted nekik, hogy az orosz vakcinát úgy csinálták meg (kik? miért? hogyan?), hogy attól öngyilkosok legyenek az emberek. Ezért amikor felhívott vele a háziorvos, visszautasítottad, azt mondtad, megvárod, míg lesz a legjobb, az a fajta, aminek nincs köze oroszokhoz, kínaiakhoz, és amelyikről nem kering a neten a sok rémhír, hogy mind meghalunk tőle.

Ne válogass az oltások között

Nem válogathatunk az oltások között (Kép: Getty Images)

Az a baj, anyukám, hogy ha így folytatod a válogatást, akkor tényleg hónapokat várhatsz még az oltásra. Sajnos ez nem az az ország, ahol figyelembe veszik, hogy mit szeretnél. Ez az az ország, ahol örülni kell, ha egyáltalán jut bármilyen oltás, és lecsapni rá, mielőtt az oltás védelme nélkül elkapnád a vírust és kórházba kerülnél.

Kérlek, lásd te is, mi zajlik körülötted! Harsog a fél média, hogy „oltakozz!”, mintha ez a te választásod lenne. Szerintem ezért is válogatsz ilyen bátran az oltások között, pedig a valóságban, ha oltatni szeretnél, szinte lehetetlen hozzájutni még halmozott alapbetegségekkel is. Ne hidd el, amit olvasol, csak ha hiteles forrásból való! Ne hidd el, amit a tévében látsz, inkább válassz ki pár olyan oldalt, ami megbízható, és ezeken kövesd az oltóanyagokkal kapcsolatos híreket. Ne hidd el, hogy van választási lehetőséged, mert a valóság az, hogy káosz van az oltások körül, és ha nem akarunk áldozatul esni ennek a káosznak – szó szerint nem akarunk sírba kerülni miatta –, akkor el kell fogadni azt az oltást, amit ajánlanak.

Mert mindegyik oltás alkalmas arra, ami most a fő cél, hogy ne kerülj gépre, drága anyukám, ha elkapod a vírust, mert ahogy kinéz mostanában a helyzet, a kórház sajnos egyre nagyobb esély a halálra.

 

Nem a te hibád, nem is a szomszédod és barátnőd hibája, hogy így álltok az oltásokhoz, tudom, hogy a kommunikáció milyen ebben a kérdésben a nép felé. Tudom, hogy megy a porhintés, a minden rendben van szöveg, és a felelősség áttolása az emberekre, miszerint csak az nem kap oltást, aki nem akar oltást. De ez egyszerűen nem igaz. Láss, olvass, hiteles forrásból tájékozódj, és sírva könyörgök, fogadd el az oltást, amit ad a háziorvosod, hogy még sokáig lehessünk együtt és ne kelljen eltemetni a saját anyámat ilyen fiatalon!

Mit kell tudnod az oltásokról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top