nlc.hu
Szabadidő

A magyar Flippermúzeum is megirigyelné ezt a több ezer darabos kollekciót

Több ezer régi flippergépben gyönyörködhetsz ezen a drónvideón

A különleges múzeum üzemeltetői már nagyon várják, hogy újra megnyithassanak.

Magyarország egyik legjobb múzeuma kétséget kizáróan a budapesti Flippermúzeum, ahova mindenkinek érdemes ellátogatnia legalább egyszer – mi is drukkolunk nekik, hogy túléljék a koronavírus-járványt és hamarosan újra fogadhassák a vendégeket. Náluk azonban „csak” mintegy 140 darab régi játékgépet lehet megcsodálni – és játszani rajtuk – szemben a kaliforniai Pacific Pinball Museum kollekciójával, amely több ezer darabra rúg. 

A flipper története egyébként egészen a XVIII. századig nyúlik vissza, XIV. Lajos francia király udvarában kezdtek a kísérletezni a biliárdasztalok átalakításával, ezek egyik első változatát még bagatelle-nek nevezték. A játék egy másik őse a „japán biliárd” nevű játék, amelyben már rugós mechanizmusokkal továbbították a fémtüskék között pattogó golyókat.

Több ezer flippergép egyetlen drónvideón

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A klasszikus flipper a második világháború után élte aranykorát, amely egészen a nyolcvanas évekig tartott: ekkor a videojáték-ipar fejlődése háttérbe szorította ezeket a tagadhatatlanul látványos gépeket, napjainkban pedig már a képernyőkön pattogtatják a golyókat a játék rajongói. 

Leszámítva persze a megszállottakat, mint amilyen Eddie Codel drónpilóta is, aki a flipper nagy rajongójaként megbeszélte a kaliforniai múzeum tulajdonosaival, hogy amíg a járvány miatt zárva tartanak, engedjék be őt a raktárukba. Itt készültek az alábbi drónfelvételek is, amelyen a több ezer darabos kollekció egy része látható. 

A flipperek közül többet szétszerelve tárolnak, de azért így is rengeteg asztal várja, hogy a játékosok újra birtokba vegyék. 

Még több játék az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top