nlc.hu
Szabadidő
Szigorú szabályokkal nyitnak a vendéglátóhelyek

Vendéglátók szövetsége: már készülnek a vendéglátóhelyek a teraszok nyitására

A munkaerőt viszonylag gyorsan mozgósítani tudják az egységek, a zökkenőmentes indulást pedig folyamatosan készítik elő a teraszokat üzemeltetők, és jó hírnek nevezték a teraszdíj eltörlését.

A vendéglátóhelyek készülnek a teraszok közeledő nyitására. A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) elnöke, Gál Zoltán az MTI érdeklődésére szerdán elmondta, hogy a szövetség a társszervezetekkel és a turisztikai ügynökséggel közösen szabályrendszert alkotott a fokozatos újraindítás biztonsága érdekében.

Jövő héten nyitnak a teraszok (fotó: Pixabay)

Jövő héten nyitnak a teraszok (Fotó: Pixabay)

Úgy fogalmazott, a teljes ágazatra jellemző lehet a szigorú szabályozás, az újraindulás csak fokozatosan és bizonyos feltételek mellett jöhet létre biztonságosan. Arra készülnek, hogy hasonló keretek mellett fogadhatnak vendégeket az éttermek, mint a novemberi szigorításokat megelőzően, távolságtartással, fertőtlenítéssel, kötelező maszkviseléssel, a személyes kontaktok minimalizálásával. Arról is beszélt, hogy a hosszabb távú kilábalás érdekében a szövetség olyan újraindítási rendszert készített elő, ami biztosítja a versenyképességet a munkaerő főbb piacaival szemben, hogy ne induljanak el ismét tömegesen az első adandó alkalommal az osztrák, német, vagy olasz versenytársakhoz. Ehhez javasolták egyebek mellett az ágazati bértámogatás folytatását és az adókedvezmények meghosszabbítását, illetve a 4 százalékos turizmusfejlesztési hozzájárulás átmeneti felfüggesztését. A briteknél így festett a teraszok nyitása.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top