nlc.hu
Szabadidő

Világjáró magyar nő

Egy hónapja a mexikói dzsungelben él a világjáró magyar nő

Rengeteg helyen járt már a 41 éves világjáró nő, most épp majákkal él együtt.

A Blikk írta meg a 41 éves, világjáró Mancz Virágnak a történetét, aki 19 éves kora óta egészen különleges életet él: szinte bejárta az egész világot.

Egy hónapja a mexikói dzsungelben él a világjáró magyar nő

Egy hónapja a mexikói dzsungelben él a világjáró magyar nő. Fotó: Instagram yoga_vegan_travel

“Itthon lecsúsztam a főiskoláról, úgyhogy Angliába mentem nyelvet tanulni.Az utazásba már 6 évesen beleszerettem, a szüleim minden évben külföldre vittek nyaralni.

Akkor eldöntöttem, hogy én tenger mellett, meleg éghajlaton akarok élni. Angliából Olaszországba utaztam, ott tíz évet töltöttem. Ezt követte Málta, Hawaii, Mexikó, a Seychelle-szigetek, Egyiptom és Costa Rica. Utóbbi helyről tértem haza Magyarországra három évre, idén márciusban pedig ismét Mexikóba jöttem” – mesélte Virág, aki további 31 államba turistaként utazott el.

Virágot még Olaszországban kezdte el érdekelni a spiritualitás, jógázni és meditálni tanult, útjai során pedig a hasonló szemléletű közösségeket keresi.

És hogy miből keresi a pénzt? Virág jól ért a marketinghez, a webdizájnhoz, akárcsak a fotózáshoz és a videózáshoz, ezt szokta kínálni a testi-lelki gyógyulást segítő, úgynevezett holisztikus központoknak.

A resortban majákkal élek együtt, rengeteg élményt köszönhetek nekik. Voltam már halakkal és denevérekkel teli barlangokban, vittek dzsungeltúrára, több mint egy kilométer hosszan lebegtem egy maja csatornában, láttam maja romokat és piramisokat, reggelente pedig a közeli lagúnába járok meditálni és jógázni. Bár idő, amíg az ember hozzászokik a különböző állatkákkal tarkított környezethez, a lesben álló jaguárokhoz és vírusokat terjesztő szúnyogokhoz, az örök jó idő, a pálmafák, a karib-tengeri fehér homokos tengerpart és az itteni emberek mentalitása ezt mind felülmúlja. Persze, a mai napig megnézem, mi van az ágyamban lefekvés előtt” – mondta el a lapnak a nő.

Kapcsolódó cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top