nlc.hu
Szabadidő
Teraszok nyitvatartása

Hajnali 5 és este fél 10 között lehetnek nyitva a teraszok

Még 410 ezer oltást kell beadni, hogy kiülhessünk egy kávéra valahova.

A magyar kormány a weboldalán osztott meg infókat a vendéglátóhelyek teraszainak nyitásáról. Azt írják, hogy a teraszok és a kerthelyiségek nyitása az azt követő napon történhet meg, amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót. Ez várhatóan a jövő héten bekövetkezik, hiszen mostanra már 3 millió 90 ezernél is többen kaptak oltást, erről Orbán Viktor is beszélt a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. .

A jogszabály szerint a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen.

szimpla kert belseje

A Szimpla Kert belseje még a pandémia előtt (Fotó: Unsplash)

A védelmi intézkedések betartásáról az üzemeltető köteles gondoskodni. A szabályok be nem tartása esetén a vendéglátó üzlettel szemben 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő bírság szabható ki, de akár a vendéglátóhely bezáratása is elrendelhető. A szabályokat be nem tartó vendéggel szemben pedig szabálysértés esetén 5 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedő pénzbírság is kiszabható.

A kormány eltörli a teraszok után az önkormányzatoknak fizetendő közterületi díjat.

A munkahelyi, iskolai, kórházi menzák és büfék nyitva lehetnek. A szálláshelyen található étterem és bár csak az ott megszálló – üzleti céllal érkezett – vendéget szolgálhatja ki.

Az iskolák is újranyitnak, de ezzel kapcsolatban sok a kérdés: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top