nlc.hu
Szabadidő

Romániai oltáskampány

Kezd kifulladni az oltáskampány Romániában

Drasztikusan visszaesett egy hét alatt a várólistákra feliratkozottak száma.
oltás

Romániában a héten csaknem másfélszeresére emelkedett, péntekig megközelítette a 80 ezret a koronavírus ellen beadott vakcinák napi üteme, ugyanakkor a bukaresti média szerint félő, hogy idő előtt kifullad az oltáskampány, a várólistákra feliratkozottak száma ugyanis egy hét alatt a felére csökkent. Pénteken már csak 300 ezer ember szerepelt az oltáskampány előjegyzési portáljának várólistáin, túlnyomó többségük a BioNTech/Pfizer oltóanyagát használó oltóközpontokhoz regisztrált.

Romániában jelenleg napi 115 ezer vakcinát lehetne beadni, úgyhogy Florin Citu miniszterelnök szerint “realista-pesszimista” célkitűzés az, hogy május végéig a beoltottak száma elérje az 5 milliót.

Romániában péntektől előjegyzés nélkül is megkaphatja bárki az AstraZeneca vakcináját, amennyiben az illető oltóközpontban vannak szabad helyek, és senki sincs a várólistán. A húszmilliós Romániában pénteken meghaladta a két és fél milliót a legalább egy dózissal beoltottak száma, közülük több mint másfél millió a második adagot is megkapta.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Rosta Tibor

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top