nlc.hu
Szabadidő

Hidegfront tehet be a teraszozásnak

Beüthet az országos teraszozásnak a hidegfront, és a zápor meg a zivatar

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnap észak felől hidegfront érkezik.

A hidegfront miatt pedig kevesebb lesz a napsütés, felhős lesz az ég, sőt a északkeleti országrészben záporok, zivatarok várhatók. Az OMSZ mindezt így írja: 

Szakadozott felhősáv vonul délkelet felé, így a Dunától keletre számíthatunk több felhőre, a Dunántúlon viszont a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elsősorban az ország északi, északkeleti harmadán, illetve az Alföldön valószínű többfelé zápor, zivatar, de helyenként másutt is előfordulhat záporos csapadék. Főként az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében megerősödik az északnyugati szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 20 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 3 és 12 fok közé hűl le a levegő.

tisza felett felhős az ég

A Tisza felett felhős az ég (Fotó: Unsplash)

És akkor hétfői időjárás a Kiderül szerint: 

Az ország északkeleti felén változóan felhős idő várható, hosszabb napos időszakokkal, hazánk délnyugati felén viszont erősebben megnövekedhet a felhőzet. Napközben a délnyugati, éjszaka az északkeleti megyékben szórványosan várható eső, záporeső. Mérsékelt marad a légmozgás. Délutánra 9 és 14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Majd kedden: 

Eleinte szinte országszerte napos idő lesz, majd délnyugat felől lassú felhőzetnövekedés kezdődik, de a Dunától keletre egész nap többnyire gyengén felhős marad az ég. A nap második felében a délnyugati megyékben előfordulhat kisebb eső, zápor. A délkeleti, keleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban -3 és +5 fok között alakul, gyenge fagy továbbra is a fagyzugos részeken, elsősorban északkeleten valószínű. Délután 10, 16 fok várható.

Mióta kinyitottak a teraszok, kiürült az erdő. Túratippek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top