nlc.hu
Szabadidő
Nem vitte vissza a 21 éve kikölcsönzött VHS-kazettát

21 évig nem vitte vissza a tékába a kikölcsönzött videókazettát, letartóztatták

A letartóztatott nő állítja, nem ő kölcsönözte ki 21 évvel ezelőtt a videókazettát.
VHS videókazetta

Letartóztattak egy amerikai nőt sikkasztás miatt, mert a gyanú szerint 21 évig nem vitt vissza egy kölcsönzött videókazettát. Caron McBride azt mondta, majdnem szívrohamot kapott, amikor letartóztatták.

A minden részletre kiterjedő nyomozás feltárta, hogy a nő az oklahomai Normanban működő Movie Place nevű videótékából kölcsönözte ki a Sabrina, a tiniboszorkány című filmet még 2000-ben. Aztán a téka bezárt 2008-ban.

A szövevényes ügyben McBride tagadta, hogy valaha kikölcsönözte volna a filmet, azt állítja, hogy a volt kedvese gyerekéé lehetett a kazetta. De a részletekre már nem emlékszik, mert több mint húsz éve történt.

A bűncselekményre csak akkor derült fény, miután McBride nemrégiben férjhez ment, és szerette volna megváltoztatni a nevét. „Kiderült, hogy körözött bűnöző vagyok egy videókazetta miatt.”

Ez ráadásul szerinte abban is közrejátszott, hogy az elmúlt két évtizedben több munkahelyéről is kirúgták. Szerinte amikor az esetleges törvényszegéseit ellenőrizték a munkáltatók, ezt a két szót látták az adatlapján: sikkasztás bűncselekmény.

A bíró végül ejtette a vádat, de figyelmeztették a nőt, hogy amíg az adatai közül nem törlik a sikkasztást, addig lehetnek még gondjai a munkavállalással.

(Kiemelt kép: Pexels/Miguel Á. Padriñán)

Nem siették el:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top