nlc.hu
Szabadidő

Meghalt El Risitas, a Röhögő

Elhunyt „El Risitas”, a Röhögő – a fogatlan spanyol férfi videójából számos mém készült

Ha a nevét nem is, a jellegzetes röhögését biztosan ismerted, hiszen számos mém készült a videójából. 65 évesen érte a halál.

„El Risitas”, vagyis a Röhögő. Ezt a becenevet kapta az emberektől Juan Joya, akinek a röhögését szinte mindenki ismeri a világon, aki szokott néha internetezni. A férfi egy 2007-es beszélgetős műsorban való szereplés után vált ismertté, amikor egyszerűen csak arról mesélt Jesús Quintero műsorvezetőnek, amikor konyha kisegítőként dolgozott, és tengervízzel próbálta elmosni a koszos serpenyőket, azokat azonban elvitte a dagály. Ha a mondandója nem is volt annyira vicces, a nevetése mindenképp az volt, és elég is volt a világhírhez – írja az SZMO.

Juan Joya az élete nagy részében egyszerű munkákból élt, de színészi és humorista munkái is voltak, szerepelt például a Torrente harmadik részében. Sosem tudta azonban túlszárnyalni a röhögős videója sikerét, amit számos vicces felirattal ellátva rengeteg nyelven használtok fel paródiákhoz mémként. A magyar internetes közösségben Zombori Sándor labdarúgó, szakkomentátor után a Francesco Zombori nevet adta neki. A Trollfoci meghívására öt évvel ezelőtt hazánkban is járt. El Risitas lábát a szív- és érrendszeri problémái miatt tavaly amputálni kellett, ez okozhatta a halálát is. Egy kórházban hunyt el, néhány héttel a 65. születésnapja után.

Mémekről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top