nlc.hu
Szabadidő
A védettségi igazolvány miatt sok turistát érhet meglepetés Magyarországon

Angolok, franciák egyelőre nem mehetnek múzeumba, étterembe Budapesten

Az itt élő külföldieknek külön kör, hogy védettségi igazolványt kapjanak.

Bár a pünkösdi hétvégén a rossz idő ellenére is kirajzottak a magyarok, az itt élő és ide látogató külföldieknek egyelőre nehezebb dolga van – számolt be az RTL Klub híradója.

A hírműsor egy Londonból érkezett brit férfit szólaltatott meg, aki már megkapta mindkét oltását, mégsem mehet Budapesten étterembe, múzeumba vagy épp fürdőbe, mivel ezeken a helyeken egyelőre kötelező a védettségi igazolvány.

A híradó riportere felhívta az egyik budapesti fürdőt, hogy megkérdezze, hogyan juthatnak be a külföldiek az intézménybe. Egyelőre azonban csak azokból az országokból érkező vendégek léphetnek be, amelyekkel már megszületett a megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről.

Egyelőre sok akadályba ütköznek az ide látogató külföldiek

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Jelenleg 10 ilyen ország van: Horvátország, Szlovénia, Mongólia, Grúzia, Csehország, Szerbia, Montenegró, Észak-Macedónia, Bahrein és Törökország.

A más országokból érkezett külföldiek a Kormányablakban igényelhetnek védettségi igazolványt – ehhez egy hazai laborban készült antigén tesztet kell felmutatniuk.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Flesch Tamás az RTL híradójának elmondta, a szolgáltatóknak nincs lehetősége mérlegelésre, őket egyformán köti a törvény a védettségi igazolvány elfogadását illetően.

További híreink a koronavírus-járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top