nlc.hu
Szabadidő

A besugó

Mácsai Pál is szerepel az HBO új magyar sorozatában, A besúgóban

A nyolcrészes magyar sorozatban a fiatal színészek mellett több ismert arc is feltűnik.

Március eleje óta forog az HBO új, magyar saját gyártású sorozata, A besúgó. A nyolcrészes sorozat író-rendezője Szentgyörgyi Bálint, a további rendezői Mátyássy Áron és Miklauzic Bence – írja a hvg.hu.

Mácsai Pál is szerepel az HBO új magyar sorozatában, A besugóban

Mácsai Pál színész, az Arcus Temporum művészeti fesztivál házigazdája a Pannonhalmi Főapátság hangversenytermében 2018. augusztus 25-én
(Fotó: MTI / Krizsán Csaba)

A szinopszis szerint a történet 1985-ben játszódik: a kommunista Magyarország a politikai változások küszöbén áll. A húszéves Geri szíve tele van izgalommal és várakozással; Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt, a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására. Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre.

A film főbb szerepeit fiatal tehetségek alakítják, például Váradi Gergely, Patkós Márton, Szász Júlia és Szőke Abigél. A fiatal színészek mellett már jól ismert arcok is feltűnnek, így Thuróczy Szabolcs, Funtek Firgyes, Ördög Tamás, Radnay Csilla, Szabó Simon, Gyabronka József és Znamenák Zsolt. A sorozatban fontos szerep jut a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Mácsai Pálnak is, aki Kata (Szász Júlia) édesapját alakítja.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top