nlc.hu
Szabadidő

Sztárok fogyása: előtte-utána képek

Jojózó sztárok: fotókon 5 híresség, akik 30-40 kilókat fogytak néhány hónap alatt

Mariah Carey, Janet Jackson, Jessica Simpson – csak néhányan azok közül a hírességek közül, akik egyik pillanatban még nádszálvékonyak, a másikban pedig kerekded idomokat villantanak.

Nemcsak mi, hétköznapi emberek küzdünk a jojó-effektussal, hanem a legnagyobb sztárok is, akik a legjobb személyi edzőkkel és táplálkozási tanácsadókkal fogyhatnak. De lássuk be, a rendszeres fogyásaik és hízásaik csak emberibbé teszik őket, olyanokká, mint amilyenek mi is sokan vagyunk.

Kirstie Alley

A színésznő az egyike azon sztároknak, akikkel abszolút közösséget tudunk vállalni, ami a jojó-effektust illeti. A Nicsak, ki beszél? sztárja folyamatosan ellátta a bulvárlapokat hírrel, ugyanis állandó súlyingadozásai kifejezetten látványosak voltak. Amikor meghízott, együtt éreztünk vele, és bár nem egyszer azt nyilatkozta, jól érzi magát a bőrében több tíz kilós túlsúllyal is, folyamatos diétái nem ezt mutatták. Mondhatnánk, hogy a fogyókúrák nem voltak sikertelenek, hiszen nem egyszer látványosan lefogyott a színésznő, de hosszú távon eddig nem sikerült megtartania a súlyát.

Gyorsan fogyó, gyorsan hízó sztárok

Kirstie Alley sokáig tartotta a súlyát a fogyása után, de ismét visszahízta
(Fotó: Michael Buckner/Getty Images és Karwai Tang/Getty Images)

Jessica Simpson

Jessica Simpson átalakulásai is mindig címlapra kerülnek, mert az énekesnő sem csak 5-6, sokkal inkább 30-40 kilókkal jojózik. A 2000-es haknikirálynője először az első terhessége alatt hízott meg, majd a második babája után már 40 kilóval mutatott többet a mérleg. Emiatt rengetegen támadták, hiszen az évek alatt megszokták, hogy Simpson tökéletes alakot villantott bárhol, bármikor. Az énekesnő veszélyes fogyókúrás szereket is kipróbált, az alkoholra is rácsúszott, de végül sikerült mindkettőt kiiktatnia az életéből. Legutoljára 2019-ben fogyott le – állítása szerint 45 kilótól szabadult meg 6 hónap alatt –, és azóta is tartja a súlyát.

Gyorsan fogyó, gyorsan hízó sztárok

Jessica Simpson az évek alatt rengetegszer fogyott és hízott, majd újra fogyott…
(Fotó: Raymond Hall/Getty Images és Amy Sussman/Getty Images)

Nicole Eggert

Nocole Eggert a legszebb és leghíresebb Baywatch-lányok közé tartozott a 90-es és a 2000-es években, a sorozat idején. Férfiak milliói tapadtak a képernyőre, amikor a színésznő jelenete következett. A kamaszfiúk poszterlányától a sportos testalkatot szoktuk meg, amiért rengeteget tett a színésznő: rendszeresen edzett, és az étkezésére is odafigyelt. Terhessége alatt azonban felszaladtak rá a kilók, és bár nem gondoljuk úgy, hogy most ne lenne csinos, a változás szembeötlő. Többször próbált lefogyni kisebb-nagyobb sikerrel, nekünk a jelenlegi formájában is tetszik.

Gyorsan fogyó, gyorsan hízó sztárok

Nicole Eggert anno a Baywatch egyik legfelkapottabb színésznője volt
Fotó: Michael Caulfied/Getty Images és Byron Cohen/Getty Images

Mariah Carey

Ha a jojó-effektusról és érzelmi evésről van szó, nem maradhat ki a fogyókúrázó sztárok koronázatlan királynője sem, Mariah Carey. Huszonéves korában kifejezetten vékony volt, azonban azt kevesen tudják róla, hogy mindezt kőkemény diétával tudta csak tartani. Később, ahogy teltek az évek, többször láthattuk akár 40 kilós felesleggel is az énekesnőt, a közvélemény pedig kifejezetten kritikus és kegyetlen volt vele, amikor az alakját illették. Legutóbb a szénhidrát és a cukrok elhagyásával fogott le, sőt, gyomorszűkítő műtéten is átesett, de a kolléganőihez hasonlóan rá is fel-le szaladnak a kilók.

Gyorsan fogyó, gyorsan hízó sztárok

Mariah Carey egész életében jojózott
(Fotó: Romain Maurice/Getty Images és Dimitros Kambouris/Getty Images)

Janet Jackson

Janet Jackson igazi túlélő, ő is többször fogyott már az évtizedek alatt elképesztően vékonyra, majd visszahízta nem egyszer a dupláját. Amikor a fogyásairól cikkeztek a lapok, rendszerint a kőkemény edzéseiről készültek képek, ugyanis Jackson nem a fotelben ülve fogyott le: a végletekig hajtotta magát, hogy újra formába lendüljön. Soha nem volt elégedett az alakjával, és emiatt bántotta is magát. A People magazinnak évekkel ezelőtt így nyilatkozott:

„Évekig gyötörtem magam diétákkal, ha pedig jöttem a gondok, akkor enni kezdtem, mert az megnyugtatott. A jojóeffektusnak vége. Nem tudom, hány kiló vagyok, mert nem mérem magam. Szerintem a mérleg nem egészséges.” 

Gyorsan fogyó, gyorsan hízó sztárok

Janet Jackson hetek alatt képes megszabadulni a súlyfeleslegétől
(Fotó: Axell/Bauer-Griffin/Getty Images és NBC/Getty Images)

Még több sztár, még több átalakulás!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top