nlc.hu
Szabadidő

Új évaddal térnek vissza a Hétköznapi vámpírok

Visszatérnek a világ legviccesebb vámpírjai

Nándor, László és a többiek új évaddal jelentkeznek.

A mindig csodálatos Taika Waiti és Jermaine Clement fejéből pattant ki a 2014-es What We Do In The Shadows című film – előzetese alább látható – ötlete, amely üdítően új környezetbe helyezte a vámpírfilmek műfaját. A filmben szereplő vérszívók szöges ellentétei a vámpíros kliséknek, azaz, ők nem elegáns, karizmatikus – és dúsgazdag – lények, akiknek egyetlen pillantásától bárki elalélna. Azaz, a filmesek széles vigyorral mutattak középső ujjat az Interjú a vámpírral című alkotáshoz hasonló műveknek és egy áldokumentumfilm formájában 86 percen keresztül hülyéskedtek kedvükre, na meg a nézők nagy örömére. 

Az agyament ötlet annyira jól sült el, hogy Clement – Taika Waititi produceri bábáskodása mellett – 2019-ben sorozatként is elkészítette ugyanezt: Magyarországon az HBO kínálatában látható Hétköznapi vámpírok című széria.

Kiderült, mikor érkezik a Hétköznapi vámpírok legújabb évada

Laszlo, Nandor és Nadja ismét a vérünkre pályázik (Fotó: HBO)

A továbbiakban enyhe spoilerek előfordulhatnak, így, aki még nem látta sem a filmet, sem a sorozatot, azonnal pótolja, ígérjük, nem fogja megbánni. A biztonság kedvéért idetesszük a csetlő-botló vámpírok első évadának előzetesét. 

Bár a szereplőgárdát lecserélték, ez nemhogy ártott volna a spinoffnak, hanem, ha lehet, még viccesebbé tette, ahogy a nagyzási hóbortban és felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő Nandor (Kayvan Novak), Laszlo (a mindig csodálatos Matt Berry), Nadja (Matasia Demetriou) és hűséges, bár kissé frusztrált szolgájuk, Guillermo (Harvey Guillén) egy lepusztult Long Island-i házban élve próbálják újra elhozni a vámpírok aranykorát. Külön említést érdemel lakótársuk, Colin Robinson (Mark Proksch), aki nem a klasszikus értelemben vett vérszívó, hanem energiavámpír, aki bárkit el tud kábítani, azzal, hogy a létező legbornírtabb kérdésekkel zaklatja. Az egész úgy parádés, ahogy van, felesleges nagyon tovább ragozni, tessék megnézni az első pár epizódot, a rákattanás garantált. 

Kiderült, mikor érkezik a Hétköznapi vámpírok legújabb évada

A Hétköznapi vámpírok harmadik évada szeptember 2-án érkezik (Fotó: HBO)

A második évad tavaly év elején jelent meg, innentől azonban érthető módon lelassultak az események. A harmadik évad ugyan be volt ígérve, de a pandémia miatt a forgatások is sokáig álltak, de mostanra szerencsére dobozba kerültek a sorozat legújabb epizódjai. Sőt, most már a premier dátumát is tudjuk: szeptember 2-ig kell várnia a rajongóknak, hogy a Hétköznapi vámpírok legújabb kalandjain szórakozhassanak.

Még több vámpír az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top