nlc.hu
Szabadidő

Ezeket lehet tudni az Eufória 2. évadáról

Új szereplőkkel is bővül az Eufória: javában készül a 2. évad

Várhatóan 2022 tavaszán érkezik az Eufória második évada, amit milliók várnak tűkön ülve. A következő szériáról keveset tudni, de az például már kiderült, kik lesznek az új szereplők. Összeszedtük, mit lehet tudni az új szériáról.
Eufória, HBO

2019 egyik legerősebb, legmenőbb sorozata volt az amerikai gimnazistákról, az ő vágyaikról, függőségeikről, megküzdéseikről szóló Eufória. Az első évad hatalmas sikert aratott, ehhez sokat hozzátett a fantasztikus látványvilág, és persze a remekül castingolt fiatal színészek hiteles játéka is. A sorozatot Sam Levinson készítette, az azonos nevű izraeli sorozat alapján, amelyet Ron Leshem, Daphna Levin és Tmira Yardeni hívott életre.

Ha valaki esetleg nem ismerné a sorozatot, annak egy kis pontosítás: a sorozat főszereplője Rue (Zendaya), egy 17 éves lány, aki gyerekkora óta bipoláris depresszióval küzd. Rákbeteg édesapja mellett rászokik az erős nyugtatókra, fájdalomcsillapítókra, és később egy helyi díler segítségével kipróbál egy sor egyéb drogot, majd ezekre szépen rá is csavarodik. Olyannyira, hogy az egyik nyáron túladagolja magát, és a kistestvére, Gia találja meg.

A mentősöknek végül sikerül visszahozni Rue-t az életbe, a sorozat lényegében onnan indul, amikor a tini a rehab után próbálja felvenni a hétköznapi élet fonalát, és megpróbál visszailleszkedni a kortársai közé. 

Az Eufória nem véletlenül lett nagy siker, hiszen egy sor aktuális kérdést, témát emel fel és bont ki, mindezt ráadásul úgy teszi, hogy nincs izzadságszaga, nem rág semmit sem a néző szájába. Ellenben pontosan érzékelteti, milyen aknamezőket rejt a tinédzserkor, mennyire naiv, sérülékeny és kiszolgáltatott ilyenkor egy fiatal. Elhisszük a filmen látott tinik belső vívódásait, hétköznapjait, még úgy is, hogy nem egy dokudrámát látunk. Ez persze köszönhető a tehetséges színészeknek is, Zendaya, a főszereplő el is hozta az Eufóriában (Euphoria) nyújtott alakításáért a legjobb drámai színésznőnek járó díjat. Az amerikai énekesnő ezzel egyébként történelmet írt, ilyen fiatalon (24 évesen) ugyanis még senki nem kapott Emmyt ebben a kategóriában.

Apropó Emmy-díj, a népszerű sorozatnak magyar vonatkozása is van, hiszen Rév Marcell operatőr volt az, aki lefektette a sorozat látványvilágának alapjait, és Emmy-díjra is jelölték a sorozat egyik epizódjáért a „Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozatban” kategóriában. 

Maga az Eufória 2021-ben további két Emmy-jelölést kapott: a legjobb kortárs kosztümök, valamint a legjobb kortárs smink kategóriában is versenyzett. A sorozat összesen 9 jelöléssel és három Emmy-díjjal büszkélkedhet: 2020-ban megkapta a legjobb kortárs smink, a legjobb eredeti zene és dalszöveg, valamint a fentebb említett legjobb női főszereplő drámasorozatban kategóriák szobrait.

A következő évadra még várni kell

A tervek szerint – és a nézők nagy örömére –  úgy volt eredetileg, hogy még az idén bemutatják az új évadot, ám a járványhelyzet miatt a munkálatok nem kezdődhettek el, ezért a film készítője, Sam Levinson úgy döntött, ha már a tervekhez nem tarthatja magát, akkor legalább két különkiadással előrukkol. Ezeket még a koronavírus okozta korlátozások sem akadályozhatták meg, hiszen ezek az epizódok kevés helyszínen és kevés szereplővel készültek. A különkiadás első része a Zendaya alakította Rue-t helyezte középpontba, a második rész pedig a Hunter Schafer által megformált Julest.

Áthidaló megoldásként remekül működtek ezek az epizódok, de egyre nagyobb a kíváncsiság azzal kapcsolatban, hogy mi várható a második évadban, amelynek forgatásai jelenleg is zajlanak. A megkezdett forgatási munkálatokról a sorozat hivatalos Twitter-oldalán jelent meg az első hír még márciusban, pontosabban egy fotó  Zendayáról és Angus Cloudról, akik épp egy olvasópróbán vesznek részt.

„Essünk neki!!!”

– írták a képhez, arra utalva, hogy az új évad munkálatait megkezdték.

A film készítője, Sam Levinson azt mondta az IndieWire-nek, hogy bár a koronavírus-járvány még keresztbe tehet a forgatásoknak, úgy néz ki, hogy decemberben már élvezhetjük az új részeket. Más hírek szerint a reálisabb forgatókönyv az, hogy csak 2022 tavaszán érkeznek az új részek.

Mi tudunk a készülő 2. évadról?

Túl sokat nem, a szereplők eddig csak óvatosan fogalmaztak a saját karakterükkel kapcsolatban. Zendaya júliusban az AP-nek elmondta: „Kísérletezünk a különböző hangokkal és még mélyebbre ásunk az összes karakternél. Ez egy kemény évad lesz. Sok munkát igényel, de úgy hiszem, Rue megérdemli a törődést, mert igazán különleges karakter.”

Az InStyle-nak pedig így nyilatkozott a szerepéről:

„Tényleg hiányzik Rue. Sok szempontból olyan, mintha a kishúgom lenne. És visszatérni ehhez a karakterhez egyfajta otthon érzést ad nekem”

Korábban a szerepe szerint abortuszon átesett a Cassie-t alakító Sydney Sweeney is elárult pár részletet Stylecasternek adott interjújában.  „Annyit megsúghatok, hogy ha a második évadról van szó, nagyot dobban a szívem, amolyan ’fogalmatok sincs róla, hogy mi minden jön még’ módon. Cassie-nek össze kell szednie magát, és olyan őrült történetszálat kapott a második évadra, amire nem számítottam. Minden alkalommal, amikor elolvasok egy új részt, amit Sam írt, leesik az állam és elképzelni sem tudom, hogy hogyan pattanhatnak ki ilyen ötletek valaki fejéből.”
Sam Levinson a The Hollywood Reporternek pedig azt mondta, hogy Rue problémái még közel sem értek véget, illetve két régi barátjának, Fezcónak és Lexinek nagyobb szerepe lesz jövőre. Valószínűleg Rue kishúgából is többet fogunk látni, ahogy idősebb lesz, úgy válik egyre hangsúlyosabbá a véleménye, és a nézők előtt fog kiforrni az egyénisége. 

Lesz néhány új szereplő is

„Néhány új karaktert castingolnak, de sokat nem árulhatok el” – árulta elAlexa Demie az ELLE.com-nak. Kommentárjai több mint egy hónappal azután érkeztek, hogy állítólag felbukkantak a szereposztási listák, és felfedték a lehetséges új Eufória-karaktereket: Darian, egy 17 éves érzékeny fiú, Ray, a tiszta szívű srác, Ami, egy 18 és 20 év közötti lány, aki drogfüggő és sztriptíztáncos.

A Teen Vogue azt írja, hogy a Deadline értesülései szerint Dominic Fike, Minka Kelly és Demetrius ‘Lil Meech’ Flenory Jr. színészek alakítják az új karaktereket, ők csatlakoznak a sorozat második évadának szereplőgárdájához. Bár a három új szerepről (és úgy általában a 2. évadról) még keveset tudni, a Deadline azt írta, hogy az új karakterek közül legalább az egyik valószínűleg visszatérő lesz.

Azt is tudjuk, hogy a 25 éves Dominicnek az Eufória az első színészi szerepe, eddig főleg a zenélés miatt ismerték. Dominic egyébként korábban már részt vett a sorozat korábbi meghallgatásain, sőt, eljutott a végső fordulóig, ám a karaktert, akire pályázott, kiírták a filmből. Az HBO állítólag idén újra megkereste, így Dominic egy olyan szerepet kapott, amely elmondása szerint önmagára emlékezteti. „Nem kell sokat színészkednem” – mondta a srác a Variety-nek. „Pontosan olyan, mint én. Olyan sz*rságokat mond és olyanokat tesz, amiket én is.”

Bár a második évad nagy része továbbra is rejtély, az valószínű, hogy az új évad egyben az utolsó lesz, legalábbis Casey Bloys, az HBO programigazgatója azt nyilatkozta TVLine-nak: „Nincs még konkrét terv, de nem hiszem, hogy a rajongók 30 körüli színészeket akarnak látni középiskolásként.” 

Hivatalos előzetes még nincs, ugyanakkor június 17-én egy rövid kis teaser került ki, amin Rue és Jules találkoznak az iskola folyosóján.

Még több szuper film

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top