nlc.hu
Szabadidő

Magyar nyugdíjasoknak írt levelet II. Erzsébet

Nagy az öröm: II. Erzsébettől kapott levelet a dóci nyugdíjasház

A lakók nem is remélték, hogy válaszolni fog levelükre a brit uralkodó. A különleges levél méltó helyet kap az idősotthonban.
II. Erzsébet

II. Erzsébet királynőtől kapott levelet a dóci nyugdíjasház. Először a Délmagyarország írta meg, hogy többségében demens betegekkel foglalkozó Ápolás Extra Egyesület dolgozói és a nyugdíjasház lakói két hónapja írtak levelet az angol királynőnek (felköszöntötték a születésnapján, részvétet nyilvánítottak férje elvesztése miatt, valamint néhány sorban bemutatták neki a dóci nyugdíjasházat), amire most érkezett meg a válasz.

Mint az RTL Híradó riportjából kiderül, az idősek annyira örülnek az uralkodó levelének, hogy bekereteztetik, és kiteszik a falra az otthonban.

A dóci nyugdíjasház lakóinak a többsége egyébként évekig idősgondozóként dolgozott Angliában. A levélírás ötlete a koronavírus miatti bezártság alatt született meg azért, hogy a gondozók így szórakoztassák a világtól elzárt lakókat.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Downing Street/Andrew Parsons

Olvass még II. Erzsébetről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top