nlc.hu
Szabadidő

Jean-Paul Belmondo maga csinálta a legnyaktörőbb kaszkadőr-mutatványait is

Égnek áll a hajad, ha meglátod, milyen kaszkadőr volt Belmondo

A színészlegenda nem csak alakításaiban nyújtott különlegeset.

Ahogy mi is megírtuk, tegnap, nyolcvannyolc éves korában meghalt Jean-Paul Belmondo. A francia színészóriás nyolcvan filmben szerepelt élete során, köztük olyan klasszikusok, mint A profi vagy a Kifulladásig, de sokak kedvence a Szabadlábon Velencében vagy a Kellemes húsvéti ünnepeket is. Filmjei bemutatóit követően gyakran előfordult, hogy a nézők nem a legjobb mondatokat idézgették, hanem a kaszkadőrjeleneteket tárgyalták ki. 

„Ő volt a legjobb kaszkadőr, akit valaha felkészítettem, még nálam is jobb volt” – mondta róla egyszer Gil Delamare, aki a Riói kaland című, 1964-es filmjében lett volna Jean-Paul Belmondo dublőrje, a színész azonban ragaszkodott hozzá, hogy ő maga csináljon mindent. 

Jean-Paul Belmondo kaszakdrőnek is kiváló volt

Jean-Paul Belmondo az Ászok ásza című, 1982-es filmben (Fotó: Getty Images)

Négy évvel később, az 1968-as Az autóversenyző című film munkálatai során az autós kaszkadőrmutatványokat is megkedvelte, később is sok hasonló jelenetet vállalt el. Sőt, a Kellemes húsvéti ünnepek című komédiában már egy motorcsónakkal is figurázott, egészen konkrétan átszáguldott vele egy parton álló fabódén. 

Természetesen ez egy veszélyes üzem, így nem csoda, hogy Belmondo többször is megsérült a kaszkadőrmutatványok kivitelezése során. A Riói kaland forgatásán például kificamította a lábát, de többször eltörte a kezét, csuklóját, combizom-, és bokaszalag-szakadást is szenvedett, az 1973-as A káprázatos forgatását követően pedig 12 napra mozgásképtelenné vált, miután egy autó tetejéről végrehajtott ugrás során megsérült. 

Jean-Paul Belmondo karrierjének leglátványosabb kaszkadőrjeleneteiből pár perces összeállítás is készült, amelyet a fenti videón lehet megtekinteni.

További cikkeink Jean-Paul Belmondo életéről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top