nlc.hu
Szabadidő

Rossz számlára utalt a nyugdíjas

Véletlenül rossz számlára utalt milliókat egy ausztrál nyugdíjas

Hiába szóltak a banknak a téves utálás után pár órán belül, a 88 éves nyugdíjas futhat a pénze után.
Nyugdíjas férfi a laptop előtt

Egy 88 éves ausztrál dédnagypapa véletlenül rossz helyre utalt egy rakás pénzt, és most főhet a feje, hogyan szerezze vissza a jókora összeget.

A Bundabergben élő Gordon Layton telkére nemrégiben költöztettek egy régi házat, az idős férfi pedig a szállító cégnek szerette volna átutalni a munkáért járó 71 400 ausztrált dollárt (15,5 millió forint). Ám a pénzt véletlenül valaki másnak utalta el.

A dédnagypapa és a lánya pár órán belül rájöttek, hogy hatalmas tévedés történt, és azonnal értesítették mindkét érintett bankot. Ám a téves utalást nem tudták visszavonni, ugyanis már jóváírták az összeget az idegen számláján.

Pechük volt, ugyanis máskor akár 48 óráig is eltarthat a jóváírás, most viszont nagyon gyorsan megtörtént. És a bank hiába próbálta visszahívni a pénzt, nem járt sikerrel, az illető pedig magától nem volt hajlandó visszautalni egy fillért sem.

Nagyon felhúztam magam, hogy ez a fickó megragadta az alkalmat, hogy azt mondja: »hát én nem adom vissza a pénzedet, b***d meg«

– mondta dühösen a 88 éves férfi, aki nemrégiben stroke-ot kapott.

Amellett, hogy a nyugdíjas futhat a pénze után, a házat szállító cég azzal fenyegeti, hogy jogi útra tereli az ügyet, ha nem fizet. Közben az ismeretlen férfi bankja a rendőrség bevonásával próbálja visszaszerezni a tévesen elutalt pénzt, így egyelőre nincs megoldás az ügyben. 

(A Current Affair)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Andrea Piacquadio)

Bankszámlás tévedések:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top