nlc.hu
Szabadidő

Több autóbuszról és troliról is kiderült, hogy műszaki hibásak, kivonták őket a forgalomból

Műszaki hibás buszokat vont ki a forgalomból a Fővárosi Kormányhivatal

Akadt a közlekedés szempontjából kifejezetten veszélyes jármű is.

A Fővárosi Kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta a BKV 13 autóbuszának és 5 trolibuszának közúti közlekedését műszaki hibák miatt – közölte az intézmény csütörtökön.

A kormányhivatal illetékesei szeptember 6-án és 7-én négy BKV-telephelyen tartottak ellenőrzést. A 46 vizsgált járműből 13 autóbusz és 5 trolibusz bizonyult érintettnek, ezek között olyanok is akadtak, amelyek kifejezetten veszélyesek a közúti közlekedésben való használatra.

Műszaki hibás buszokat vont ki a forgalomnból a BKV

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Több busznál nem megfelelően működő fékberendezés, a futómű és a kormányberendezés hibája miatt volt szükség a forgalomból való kivonásra. Ezek mellett környezetszennyező működésre – olajszivárgás – is fény derült és előfordult, hogy egy járműnél több súlyos műszaki problémát is felfedeztek az ellenőrök.

A vizsgálatot követően a hatóság a közlekedők biztonságáért elrendelte a járművek javítását és műszaki felülvizsgálatát. Az előírások szakszerű végrehajtását újra ellenőrzik majd.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top