nlc.hu
Szabadidő

Díjat nyert egy 40 ezer forintos angol vaj

A világ legfinomabb élelmiszerei közé került ez a vaj, csak ne lenne olyan drága

Negyvenezer forintba kerül az a vaj, amelyet most a világ legfinomabb élelmiszerei közé választottak.

Egy különleges – és méregdrága – brit vajat is díjaztak az élelmiszerek Oscard-díjának számító The Great Taste Awardson.

A Nevetséges No55 homár és rák vaj névre keresztelt különlegességet a Sublime Butter nevű családi vállalkozás készíti Richmondban. A vajat homár, rák, kaviár, citrom és édeskömény teszi különlegessé, az árát pedig csillagászativá: 95 fontba (40 ezer forint) kerül egy adag.

Hogy fokozzák a luxust, a díjnyertes vajat nem egy szokványos csomagolásban vagy dobozban adják, hanem egy limitált példányszámú, speciális tartóban, amelyet kézzel készítenek Olaszországban.

Ridiculous No55 Lobster and Crab Butter

Homár és kaviár is van a Sublime Butter díjnyertes luxusvajában, ami 40 ezer forintba kerül (Fotó: Sublime Butter)

A versenyre idén több mint 14 ezer élelmiszert neveztek a világ 108 országából, és 350 szakember döntött a díjazottakról. „Onnan tudod, hogy egy vaj jó, hogy magában szeretnéd enni kenyér nélkül” – mondta az egyik zsűritag, aki szerint a homáros-rákos vaj izgalmas, innovatív termék.

(Metro)

(Kiemelt kép: Instagram/Sublime Butter)

Vajas konyhai praktikák az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top