nlc.hu
Szabadidő

Tikkelést okozhat a TikTok

Tikket okozhat a TikTok tinilányoknál

Egyre több fiatallal fordulnak orvoshoz a szülők. A szakemberek szerint a közösségi oldal állhat a tikkelés hátterében.

Egyre több tinilányt diagnosztizáltak tikkeléssel világszerte az elmúlt egy évben, szakemberek szerint pedig a TikTok nevű alkalmazásnak köze lehet a jelenséghez – írja a The Wall Street Journal.

A TIC vagy tikk hirtelen fellépő, akaratlan, gyors és szabálytalan mozgás, izomrángás. Hátterében lelki, szervi és neurológiai betegségek is állhatnak.

A lap azt írja, tanulmányok alapján a lánybetegeknél egy közös vonás van: sok időt töltenek TikTok-videók előtt, és mindnyájan néztek olyan felvételeket, amiken olyanok szerepelnek, akik Tourette-szindrómában szenvednek és tikkelnek. Több népszerű tiktoker is van, aki a Tourette-es hashtaggel posztol, videóikat pedig több milliárdszor nézték már meg.

TikTok

Fotó: Unsplash

Az orvosok hozzátették, hogy a gyerekek egy nagy része szorongásban és depresszióban is szenved, tehát a videók egyfajta katalizátorként is szolgálhattak a tikkelés kialakulásához.

A TikTok szóvivője a Journalnak azt mondta, vizsgálják az összefüggéseket és szükség esetén lépéseket is tesznek.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top