nlc.hu
Szabadidő

Többször is véletlenül elsült a fegyver Alec Baldwin filmjének forgatásán

Többször is véletlenül elsült a fegyver Alec Baldwin filmjének forgatásán a halálos baleset előtt

Órákkal a halálos baleset előtt több stábtag is felmondott a rossz munkakörülmények miatt Alec Baldwin filmjének forgatásán.

Legalább kétszer is véletlenül, éles lőszerrel sült el a fegyver a Rust című Alec Baldwin-film forgatásán néhány nappal azelőtt, hogy a színész halálosan megsebesítette Halyna Hutchins vezető operatőrt egy kellékfegyverrel – írja a Los Angeles Times.

Három volt stábtag szerint a véletlen lövések október 16-án történtek, és az elégtelen biztonsági gyakorlat miatt panaszt tettek a forgatások felügyelőjénél. A stábtagok is azok között vannak, akik a halálos kimenetelű jelenet forgatása előtt néhány órával felmondtak a fizetés nélküli munka, valamint a rossz munkakörülmények miatt.

Halyna Hutchins

A Rust című Alec Baldwin-film forgatása közben véletlenül egy kellékfegyverrel megölt Halyna Hutchins vezető operatőrt gyászolják az új-mexikói Albuquerque-ben 2021. október 23-án (Fotó: Mostafa Bassim Adly / Anadolu Agency via AFP)

A beszámolók szerint a forgatáson nem tartották be a biztonsági előírásokat, köztük a fegyvervizsgálatra vonatkozó szabályokat sem. Legalább egy operatőr panaszkodott is a fegyverekkel kapcsolatos laza hozzáállás miatt.

Állítólag Alec Baldwin kaszkadőre és dublőre volt az, akinek a kezében kétszer is elsült a fegyver azután, hogy közölték vele, a fegyver „hideg” (cold), ami a filmes szakzsargonban azt jelenti, nincs benne lőszer, még vaktöltény sem.

A film produkciós cége közölte, hogy a biztonságra kiemelten figyelnek, és ők semmilyen hivatalos panaszról nem értesültek a fegyverek kezelésével kapcsolatban.

Korábbi cikkek az ügyben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top