nlc.hu
Szabadidő

Kísérteties sziget a Google Mapsen

Kísérteties háromszög alakú sziget tűnt fel a Google Mapsen

A Google Térképen felfedezett bizarr háromszög alakú sziget számos elméletet és kérdést vetett fel a közösségi média felhasználóitól.

A korábban Staver-szigetként ismert Vostok-sziget egy lakatlan korallsziget, amely a Csendes-óceán középső részén fekszik, Tahititől 640 km-re, északnyugatra. Mindössze 16 láb (öt méter) tengerszint feletti magasságba emelkedik, szárazföldi területe pedig mindössze 0,1 négyzetmérföld, de kis mérete ellenére számos Reddit felhasználó figyelmét felkeltette.

A szigettel kapcsolatos kérdések és elméletek azután merültek fel, hogy madártávlatból készült képek jelentek meg a szigetről a Google Térképen. A The Ocean Adventure szerint a képen egy sötét tömeg látható a háromszög alakú sziget közepén, amelyet fehér korallhomokos strandokból álló halvány szegély vesz körül.

Kísérteties háromszög alakú sziget tűnt fel a Google Mapsen

Vostok Island a Google Mapsen.

Más felhasználók gyorsan reagáltak saját gondolataikkal a képpel kapcsolatban, egyikük „üresnek” minősítette a szigetet, míg egy másik azt írta, hogy ez a „Bermuda-háromszög” lehet – annak ellenére, hogy a sziget nem pont Amerika másik oldalán található. Egy másik felhasználó szerint, valamit kitakartak, direkt kisötétítettek a szigetről.

A Vosztok-szigettel kapcsolatban az Ocean Adventure kifejti, hogy a föld tele van „sok magas fával, amelyek sűrű zöld takarót hoznak létre”. A fehér homokos strandokkal együtt figyelembe véve ezt a tényt, kevésbé tűnik valószínűnek, hogy a Google megkísérelte volna cenzúrázni a szigetet, és valószínűbb, hogy a táj színeit egyszerűen csak kissé eltorzították, hogy kísérteties megjelenést keltsen.

(via)

Még több izgalmas helyszín

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top