nlc.hu
Szabadidő

Ezt mondja halála előtt a legtöbb ember

Ezt mondja halála előtt a legtöbb ember a hospice ápoló szerint

Egy amerikai ápoló elárulta, hogy általában mit mondanak a betegek haláluk előtt.
Hospice

Julie 5 éve hospice szakápoló Los Angelesben, a gyógyíthatatlan betegek gondozását és ápolását végzi, előtte pedig 9 éven keresztül intenzív osztályon dolgozott.

Fél évvel ezelőtt elindított egy csatornát a TikTokon, ahol a halállal és a halál előtti utolsó életszakasszal kapcsolatos kérdésekre válaszol. Az a célja, hogy a halál kevésbé legyen tabutéma, és felkészítse a hozzátartozókat, hogy mire számíthatnak. Ma már több mint 370 ezer követője van.

Az egyik nemrégiben kiposztolt videójában például arról beszél, hogy élete végén a legtöbb ember olyan tüneteket produkál, amelyek abnormálisnak tűnnek, de valójában teljesen természetesek a haldoklás fázisában. Ilyen például a légzés és a bőrszín megváltozása, az eszméletvesztés, a foltok megjelenése, a váladékozás és a láz.

Arról is beszélt, hogy mit mondanak az emberek a haláluk előtt.

A legtöbb ember mond valamit a halála előtt, és ez általában az, hogy »szeretlek«, vagy az édesanyját vagy az édesapját szólítja meg, akik általában már meghaltak

– mondta az ápoló. 

Az ápoló szerint nehéz általánosságban megmondani, mi történik, amikor valaki meghal, mert mindenki más és más. De a legtöbb ember hasonló jeleket és tüneteket mutat. Szerinte a testünk életünk utolsó perceiben is gondoskodik rólunk, és – ha egy betegség nem okoz fájdalmat – minél kevésbé avatkozunk be, annál jobb.

(The Sun)

(Kiemelt kép: Pixabay/truthseeker08)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top