nlc.hu
Szabadidő

Gigaharcsát fogott ki Lojzi

Gigaharcsát akasztott meg Lojzi

Félórás fárasztás után ketten emelték partra a halszörnyet.

Azt írja a Pecaverzum, hogy a békés halakat, és a ragadozók közül a süllőt és a csukát már elmúlt az hetekben, hónapokban is szépen lehetett fogni, és most megérkeztek az első hírek a komolyabb harcsákról is.

Február 19-én, szombaton délelőtt Koós András (beceneve Lojzi) kiment a Palotási-víztározó partjára, de az erős szél miatt nem akart pecázni. Végül rádumálták, és miként azt a horgászportál írja: mindkét feeder botját felcsalizta, a főzsinór 0,35-ös, a csali 10 milliméteres pellet volt. Az egyik botot behúzta, de az időjárás továbbra sem akart szelídülni, így a másik készségét már nem vetette be, azt a kocsihoz támasztotta, majd összepakolta azt a botot is, ami fel volt csalizva, és már csak a merítő és a halmatrac maradt a parton. „Amikor vettem ki a másik botot, először nem éreztem semmit, aztán kicsit később olyan volt, mintha leakadtam volna” – mesélte Lojzi, aki pár másodperccel később már tudta, hogy ez bizony nem leakadás, hanem valami komolyabb hal. 

A két fiatalabb ismerőse éppen felment a büfébe, csak az idősebb maradt ott, amikor a 30 perces fárasztás elkezdődött. A 39 kilós harcsát végül ketten tudták partra emelni, a vízbe is be kellett menniük. Mérés után visszaengedték a vízbe. 

(Kiemelt kép: Pixabay) 

Gigaharcsát akasztott meg Lojzi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top